Flow Gua Sha

Flow Gua Sha

TAK FORDI, AT DU HAR VALGT VORES FLOW GUA SHA.

Calmlish Flow Gua Sha er designet til lymfedrænage, afspænding af ansigtets muskler samt stimulering af akupressur punkter for øget flow af energi i ansigtet. 

 • Siden på fisken er til lymfedrænage og lifting.
 • Hovedet er til at gå i dybden ved muskelspændinger, og til et let drænage rundt om øjnene.
 • Halen er til kæbekant, kindben og øjenbryn.
 • Halespidserne bruges til akupressur og til at arbejde i zig zag i rynkerne for at øge blodcirkulationen i området og derigennem hudfornyelsen.

FORDELE VED FLOW GUA SHA:

 • Forbedrer blodcirkulation
 • Giver fornyet glød i huden
 • Reducerer rynker
 • Fjerner/mindsker mørke rander og poser under øjnene

Hvad er en Gua Sha?

Gua Sha [udtales ”gwa sja”] er et traditionelt, kinesisk healingsredskab, der er blevet brugt i flere tusinde år i Kina. Gua betyder ”at skrabe”, og Sha betyder ”røde pletter/rødmen”. Det betyder at man skraber på huden - med en sten - for at fjerne stagneret energi, “affaldsstoffer”, ophobet lymfevæske, spændinger og smerter. Det er en effektiv behandling, som giver øjeblikkelig effekt.

Til skrabningen bruges specielle Gua Sha Sten. Vores Gua Sha redskaber er udelukkende skabt af ægte krystaller. Du kan læse om de forskellige krystallers virkning her

Sådan virker Gua Sha Massage

Spændinger

Når spændingen ophobes i et område, blokerer det energien fra at yde optimalt. Dette skaber et overskud af energi i et område af ansigtet og en mangel i et andet område. Spændingen laver med tiden en blokering af cirkulationen, der til sidst bliver til en rynke.

Vores Gua Sha massage er udarbejdet, så den naturligt presser og strækker nerver og muskler. Dette frigiver spændingen, så energien kan flyde frit igen. Ved at udføre massagen regelmæssigt kan du undgå disse blokeringer. 
Det toner ansigtet og stimulerer kroppens naturligt selvhelbredende evner.

Bindevævet

Bindevævet er det stof, der ligger mellem huden og musklerne. Med tiden bliver bindevævet svagt, og det betyder, at huden slipper væk fra musklerne - det giver rynker og slap hud.

Ved de rette teknikker styrker vi forholdet mellem vores hud og muskler. Cirkulationen øges, og det giver en forbedret hudtone i ansigtet.

Lymfesystemet

Vi har ca. 900 lymfeknuder i kroppen, hvor 200 af dem sidder i halsen. Lymfeknuderne er bønneformet og kan variere i størrelse fra få mm til ca. 2 cm.

Lymfedrænagen udgør en vigtig del af vores Gua Sha behandlinger. I næsten alle vores facials og på kroppen arbejder vi med lymfen, og dræner ud til lymfeknuderne.

Når blodet i kapillærerne afgiver næringsstoffer til kroppens væv, siver der en hel del væske ud i vævet. Dette er lymfevæske, der kaldes lymfe - på latin betyder Lympha “klart vand”. Lymfevæsken er en klar væske, der bl.a. indeholder affaldsstoffer fra celler i kroppens væv. Den kan også indeholde fremmede organismer eller partikler som bakterier, virus osv. Lymfekapillærer er en slags små tråde, der suger væsken op, de løber sammen til lymfekar, og derefter til en lymfeknude.

Når lymfevæsken når til lymfeknuderne, vil den her blive renset, det er derfor oplagt at kalde lymfeknuderne for vores rensningsanlæg. Når vi laver en lymfedrænage, arbejder vi altid langs lymfebanerne og i lymfesystemets retning.

Er lymfesystemet skadet eller dens funktion nedsat, samles væsken i huden. Der kan derfor opstå et lymfeødem, som fører til hævelser, smerter og øget risiko for infektioner. Lymfens opgave er bl.a. at føre overskudsvæsken væk fra huden og rense kroppen for fremmede mikroorganismer og affaldsstoffer.

Ved hjælp af lymfedrænagen kan vi stimulere lymfekredsløbet, og på den måde fjerne væskeansamlingerne i huden. Ved stimulering af lymfen kan vi også hjælpe mange forskellige hudtilstande som bumser, cellulite og rødme.

   VEDLIGEHOLDELSE

   Det er vigtigt at du renser din Gua Sha. Vask den i mild sæbe og koldt vand. Brug eventuel en fugtig klud til at vaske med. Husk at tørre din Gua Sha godt. Vi anbefaler at du renser den hver gang at du har anvendt den. 

   Da krystaller bærer en energi, er det vigtigt, de bliver renset optimalt, hvis du vil have de bedste egenskaber ud af dem.

   Læg din krystal gua sha til rensning i et saltbad lavet af 3 dl vand og 1 spsk havsalt i 1-24 timer. Efterfølgende skyller du salten af med koldt vand, inden du bruger den.

   ZERO WASTE

   Passer du godt på din Gua Sha, kan den holde hele livet. Dét er bæredygtig skønhed for os. Taber du din Gua Sha fra Calmlish, så send den retur til os og modtag en rabatkode på 200 kr. Læs mere her

   Vejledning

   Det eneste, du skal bruge, er din Flow Gua Sha samt en facebalm eller ansigtsolie. Det er vigtigt, du har et produkt på huden, inden du begynder at skrabe med din Gua Sha, så du ikke laver skade på huden. En serum eller creme vil trænge for hurtigt ind i huden og derfor anbefaler vi altid en facebalm eller olie i stedet. 

   Din Flow Gua Sha er også perfekt til at få dine produkter til at blive optaget bedre i huden.

   I vores Gua Sha massage har vi valgt at kombinere traditionelle Gua Sha teknikker med lymfedrænage, åndedrætsterapi, krystal healing og klassiske lifting og afspændingsteknikker. Vores mål har været at lave en nem og effektiv selvbehandlingsteknik, du trygt og sikkert kan udføre derhjemme. Idéen bag er, at du på denne måde selv kan tage hånd om din huds skønhed og sundhed på en 100% naturlig, ikke invasiv og bæredygtig måde.

   Teknikker

   1) Små takker 
   Side 1 er til udglatning, opløsning og opstramning.

   2) Bølger
   Side 2 er til udglatning, opløsning og opstramning og går dybere end side 1. Start forsigtigt ud med denne teknik for at undgå for mange blå mærker.

   3) Den glatte side
   Side 3 bruges til klassisk gua sha skrabeteknik samt
   afsluttende lymfedrænage. 

   4) Enden
   Side 4 bruges til at ”grave” i bindevævet. Skrab med små
   bevægelser og fast tryk, der hvor det gør ondt og spænder. 

    

   Sådan laver du en Body Gua Sha Massage

   1) Spray olie på det område, som du ønsker at arbejde på. Brug Body Gua Sha'en til at smøre olien ud på huden.

   2) Start med at bruge side 1, som er den lange takkede side. Skrab let, men fast og i et godt tempo - op og ned langs huden. Du kan også skrabe fra side til side eller skråt , men aldrig i cirkler. Fortsæt indtil at huden er blevet varmet godt op og har fået lidt farve. Det tager typisk 5 minutter i alt efter hvor stort et område du arbejder på.

   De gentagne skrab skaber et vakuum under huden, som trækker affaldsstoffer op til overfladen fra bindevævet, så de kan blive udskilt. Det skal være et fast tryk, men det må ikke nødvendigvis gøre ondt. De steder hvor der er spændinger og stagnering, vil det dog gøre lidt ondt.

   3) Brug derefter side 3, som er den buede flade på Gua Shaen. Skrab med et fast tryk nedefra og op i lymfens retning (mod hjertet). Du arbejder altid i samme retning som lymfen, derfor er det vigtigt, du ikke skraber frem og tilbage men laver et langt skrab. Du skal lave 5-60 skrab det samme sted, inden du bevæger dig videre til næste.

    

    AFSLUTNING

   For at undgå eller mindske blå mærker, så kan du smøre området ind i olie eller bruge en creme baseret på urten arnica. Den kan du få i de fleste helsekostbutikker, eller i vores webshop; www.calmlish.dk. Arnika kan få de blå mærker til at forsvinde markant hurtigt.

   Hvis der er affaldsstoffer/spændinger/stagnering, bliver huden rødspættet - måske endda blå, grøn, lilla eller sort. Men fortvivl ikke, det er helt normalt og OK, for de blå mærker er et tegn på, at du har arbejdet det rette sted. Men hellere gøre det lidt mindre, lidt blidere, over længere tid - fremfor 1 times dybdegående Body Gua Sha, hvor du er blå i en uge efter.

   VARIGHED OG GENTAGELSE

   Du kan lave Body Gua Sha dagligt, indtil du er tilfreds med resultatet. De fleste kan se forskel efter få gange behandling, men det tager typisk nogle måneders regelmæssig behandling inden celluliten er markant mindre. Efter et par uger vil du dog opleve færre spændinger samt blødere og glattere hud.

   HVORNÅR MÅ MAN IKKE BRUGE GUA SHA?

   Gua Sha massage er ikke ideel, hvis du har følgende:

   • Gravid
   • Solskoldet hud
   • Svamp
   • Betændt hud
   • Sår
   • Skadet hud
   • Hudkræft
   • Sygdom
   • Hævede lymfekirtler
   • Feber

    Videoer

   Introduktion

     

    Bliv kvit med bekymringsrynken

   Gua Sha massage mod uren hud

   Lymfedrænage

   HVAD ER CALMLISH?

   Calmlish er et ærligt og holistisk livsstilbrand.

   Calmlish er sammensat af ordene “calm” + “stylish”. 
   Vores ønske bag Calmlish er, at skabe et nyt ideal hvor ro er moderne og stilfuldt - og hvor vores succeskriterie i verden er at trives fremfor at drives.

   For os betyder Calmlish en livsstil med sanselig tilstedeværelse og forførende ro.

   Det betyder at fællesnævneren for alle vores produkter er ro. 
   Alle vores beauty tools og livsstilsprodukter er designet til at skabe en tilstand af ro i sindet, ro i kroppen og ro i huden.
    

   VI DRØMMER OM EN VERDEN HVOR RO ER DET NYE SORT”

   Læs mere om personerne bag Calmlish her