SPÆNDINGER 

 

Spændinger kender vi alle til, den der følelse af at være låst fast og sammenspændt som i slemme tilfælde kan gøre ondt og give spændingshovedpine.

Muskelspændingerne kommer typisk af dårlig holdning og ensidig fysisk belastning. Eksempelvis foran computeren i den foroverbøjede stilling samt den bøjede nakke, når vi konstant kigger nedad på mobil, den såkaldte tech-neck. 

Usund livsstil, dårlig søvn, mangel på motion, negative følelser, for meget stress samt skæren tænder er andre årsager til muskelspændinger. Dog bør du søge læge, hvis dine muskelspændinger breder sig, er meget smertefulde, giver andre symptomer, eller hvis de har varet ved længe. 

GUA SHA MOD SPÆNDINGER

 

Når spændinger ophobes i et bestemt område, blokerer det hudens væskeflow (blod og lymfevæske) i at flyde optimalt. Spændinger laver med tiden en blokering af blod- og lymfecirkulationen, der til sidst kan blive en rynke. Når man udfører gua sha massage strækkes bindevævet og musklerne, hvilket frigiver spændingerne, så der igen kommer flow i området.

Ved at lave regelmæssig gua sha massage kan du undgå disse blokeringer. Det toner ansigtet, og aktiverer hudens egne helbredende egenskaber.

  

HVILKEN GUA SHA?

 

Du kan faktisk bruge de fleste typer Gua Sha'er når du skal arbejde med spændinger. Nedenstående er et bud på Gua Sha'er fra Calmlish, som du med fordel kan anvende til din Gua Sha massage. 

Energizer

Du kan dybde-massere muskelspændinger med den store ende af Energizer. Dette gør du ved at massere i cirkulære bevægelser. Anvend et fast, men behageligt tryk. Bliv ved indtil du mærker spændingen begynder at slippe.
Du kan købe Calmlish Energizer her

 

 

Glow Gua Sha

Du kan bruge den lange glatte ende af Glow Gua Sha (eller Flow, Lift eller Sculpt gua sha’erne) til at skrabe med medium-fast tryk over muskelspændingerne - frem og tilbage eller op og ned, indtil du mærker spændingen begynder at slippe.

Du kan købe Glow Gua Sha her.

 

 

 

Glow Roller

Du kan bruge den glatte ende af Glow Rolleren til at massere med fast tryk frem og tilbage, eller op og ned over muskelspændingen, indtil du kan mærke muskelspændingen begynde at slippe.

Du kan købe Glow Roller her

 

 

GUIDE MOD SPÆNDINGER

 

Når vi arbejder på spændinger, er problematikkerne individuelle. Derfor er det rigtig vigtigt, at du mærker godt efter, hvordan det føles for dig.

 Er du meget øm, så start ud med et blidt tryk. Efterhånden som du får løsnet op, kan du øge det til et medium tryk.

 

 Du kan bruge spidsen på din Gua Sha eller Energizer til at forløse muskelspændinger. Vælg den du har ved hånden.

 

Start med at stimulere muskel punkterne med spidsen af din Gua Sha. Især Energizer er ideel til dette. Se illustrationen nedenstående. 

Derefter kan du anvende din yndlings gua sha over de områder, hvor du mærker spændingen. Vi har typisk tendens til spændinger i nakken, kæben, mellem brynet og panden.

 

Lav gentagne skrab over området, til du føler at spændingen løsner sig. Det er altid en god i idé at tage nakken med og afspænde den, for at aktivere energi- og væske flowet fra krop til ansigt.

 

TIP: Når vi arbejder med spændinger er din vejrtrækning altafgørende, Den skal være lang, dyb og rolig, Det er igennem din vejrtrækning du virkelig kan få forløst spændingerne.

 

NAKKESPÆNDINGER

  

 1. Vælg din yndlings gua sha. 
 2. Start med at skrabe fra midten af brystet og ud til armhulen, for at frigøre spændinger i brystet, udrense stagneret væske og affaldsstoffer.
 3. Så er det nakken og ryggens tur. Start med halen på Flow eller hjertebuen på Glow, Lift eller Sculpt Gua Sha. Læg gua sha’en i en 15-45 graders vinkel, hvor buerne krammer rygsøjlen. Kør med et medium tryk fra nakkens start og op til kraniekanten, hvor du afslutter med at vrikke et par gange frem og tilbage. Gentag 3-5 gange
 4. Læg nu den flade lange side af din gua sha i en 45 graders vinkel ved siden af rygsøjlen, og kør med et medium tryk op mod kraniekanten, afslut med at vrikke. Gentag 3-5 bange.
 5. Læg herefter den flade lange side af gua sha'en i en 45 grades vinkel ved skulderen, og kør med medium tryk op mod øret. Gentag 3-5 bange.
 6. Slut af ved kravebenet ved at lægge den flade lange side af gua sha'en med 15 grades vinkel lige over kravebenet. Kør med et let tryk helt op mod mundvigen. Gentag 3-5 bange. 

Når du er færdig, så gentag alle trin i den anden side af nakke, ryg, øre og hals.

 

 

TIP:Undgå tech neck ved at kigge op og omkring dig,  i stedet for på din telefon. Tag indimellem en pause fra skærmen..

 

Vi er i gang med at lave videoer til dig, så du kan se præcis hvordan du gør :) 

 

KÆBESPÆNDINGER

 

Brug Glow Gua Sha’en og Energizer. 

 

 1. Start med at anvende Energizer på muskel punktet ved kæben, det er oppe ved kæbens start. Kør i små cirkler med et fast tryk i 1-3 min.
 2. Find din tyggemuskel ved at tygge sammen, så buler den ud. Åben munden let, så du slapper af i kæben. Masser nu musklen med en punktmassage med Energizer. Brug store cirkulære bevægelser med medium til fast tryk i ca 1-3 min.
 3. Brug tekstur enden af Glow Gua Sha’en til at køre frem og tilbage over kæbemusklen. Hold gua sha’en vandret, placer den på tyggemusklen og kør den frem og tilbage over musklen, mens du slapper af i kæben og har mundet let åben. Du kan arbejde i hele kæbeområdet på denne måde. Fortsæt indtil din kæbe er afspændt, minimum 30 sekunder og op til 2 minutter.
 4. Lav nu gua sha skrab med den flade side af Glow Gua Sha'en fra mundvigen ud til øret, så du får hele kæben med i et strøg. Skrab 5-10 gange  med let tryk.
 5. Slut denne side af ansigtet af med at køre den lange lige siden af Glow Gua Sha'en fra den nederste del af øret, og ned langs halsen med meget let tryk 3-5 gange for at dræne til lymfen.
 6. Gentag trinnene i den modsatte side af ansigtet. 

 

 

TIP.

 • Tænk over, hvilke følelser/oplevelser du bider i dig i løbet af dagen, som du ikke får udtrykt. Øv dig i at sige din mening højt. 
 • Læg mærke til hvor meget, du egentlig sidder og bider ubevidst sammen i løbet af dagen. 
 • Drop tyggegummiet.

Vi er i gang med at lave videoer til dig, så du kan se præcis hvordan du gør :) 

 

SPÆNDINGER VED ØJENBRYNENE/ØJNENE

 

Start med at anvende Energizer til muskel punkterne ved brynet (illustration).  Kør i små cirkler med et fast tryk i 1-3 min.

Anvend den flade side på Glow Gua Sha’en. Lav gentagne skrab fra punktet mellem brynene og videre ud i brynet.  Bliv ved, til du føler, at området er afspændt. Derefter gentager du samme teknik i den anden side. 

Til sidst afslutter du med et dejligt lang stræk af brynet, hvor du skraber med den glatte side af Gua Shaen (hvilken) fra brynets start og hele vejen ud langs brynet, til hårgrænsen, hvor du slutter med at vrikke gua sha’en. Brug et medium tryk og en ca 45 graders vinkel på gua shaen. 

Du kan også lade de to buer på Glow Gua Sha’en kramme dit bryn, mens du kører langs brynet med gua shaen ud til hårgrænsen. Her bruger du blot et let til medium tryk med en 15 graders vinkel (5-10 gentagelser).

 

Vi er i gang med at lave videoer til dig, så du kan se præcis hvordan du gør :)