Gua sha guide

Gua sha guide

HVAD ER EN GUA SHA?

Gua Sha [udtales ”gwa sja”] er et traditionelt, kinesisk healingsredskab, der er blevet brugt i flere tusinde år i Kina. Gua betyder ”at skrabe”, og Sha betyder ”røde pletter/rødmen”. Det betyder at man skraber på huden - med en sten - for at fjerne stagneret energi,  “affaldsstoffer”, ophobet lymfevæske, spændinger og smerter. Det er en effektiv behandling, som giver øjeblikkelig effekt. Til skrabningen bruges specielle Gua Sha Sten.Vores Gua Sha redskaber er udelukkende skabt af ægte krystaller. Disse smukke skabninger er ren naturalkymi, lavet i moder jords helt eget kemilaboratorium dybt inde i jorden. Hver enkelt type af vores krystaller frigiver energi, og har derfor i mange år været brugt til at lindre ubalancer i krop og sind. Alle vores krystaller er unikke, og derfor vil der være variationer i farve, form, struktur, overflade osv.

GUA SHA TIL ANSIGTET

Gua Sha er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er ved at blive en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden.

Fordele ved Gua Sha

 • Forbereder blodcirkulationen
 • Giver fornyet glød i huden
 • Reducerer rynker
 • Gør porerne mindre
 • Ansigtet genvinder elasticitet 
 • Fremmer hudens smidighed
 • Fjerner/mindsker mørke rander og poser under øjnene

GUA SHA TIL KROPPEN

Princippet bag krops Gua Sha teknikken er, at du gentagne gange skraber på et oliesmurt område med en Gua Sha. Man skraber i bestemte retninger feks. ud fra akupunkturpunkter, medidianbaner og lymfebaner og påvirker på denne måde kroppens blodcirkulation, lymfesystem og immunforsvar

Fordele ved Gua Sha

 • Forbereder blodcirkulationen
 • Reducerer cellulite
 • Giver fornyet glød i huden
 • Giver fastere hud over tid
 • Styrker kroppens flow Qi
 • Mindsker smerter, spændinger og ophobninger

HVILKEN GUA SHA SKAL JEG VÆLGE?

Flow Gua Sha 

Lymfedrænage og afspænding. 
Denne gua sha er designet til lymfedrænage, afspænding af ansigtets muskler samt stimulering af akupressur punkter for øget flow af energi i ansigtet. 

Glow Gua Sha 

For øjeblikkelig glød og vitalitet.
Brug den glatte side til traditionelt Gua Sha massage og lymfedrænage, og siden med tekstur til at skabe hudfornyelse og glød. Se tekstursiden som et viskelæder, der udvisker linjer, rynker og ar.

Lift Gua Sha

Lift og opstramning.
Denne gua sha har 2 tekstursider i forskellig styrke samt to lifting sider til opstramning og “contouring” af ansigtet. Vores mest avancerede Gua Sha

Glow Roller

Giver glød og liv. 
Det er en alt i én rulle, der både sætter gang i blodcirkulationen med sin teksturende og fjerner væskeophobninger med sin glatte side

Shape Body Gua Sha

Opstrammer og reducerer cellulite.
Denne Gua Sha er særlig god mod appelsinhud samt til opstramning af slap hud på lår, bagdel, underben, mave og overarme.

Drain Body GuaSha

Lymfedrænage og reducerer cellulite. 
Den perfekte Gua Sha til lymfedrænage for at fjerne stagnation, affaldsstoffer og væskeophobninger i kroppen. 

HVILKEN KRYSTAL SKAL JEG VÆLGE?

Vi anbefaler at du vælger den krystal som du synes er pænest og som tiltrækker dig mest. Hvis du gerne vil læse mere om krystallernes virkning, så læs mere her.

Må JEG BRUGE MIN GUA SHA PÅ TØR HUD?

Nej! Det er vigtigt at du husker at anvende en olie eller balm på din hud så du ikke skader din hud. 

Hvor tit skal jeg bruge min gua sha?

Her er ingen regler, men for synligt resultat vil vi i starten anbefale dig at bruge din gua sha min. 5 gange om ugen. Efter ønsket resultat kan du holde det vedlige 3 gange om ugen eller efter behov.

Jeg har tabt min gua sha og den er gået i stykker

Stress ikke over det.

Send den i stedet retur til os og så modtager du en rabatkode på 200 kr til www.calmlish.dk, som gælder ved køb for 399 kr eller derover. Vi tror på Zero Waste og genbruger din ødelagte krystal til fyld i øjenmasker, lommesten og smykker i samarbejde med Nordling.

Læs mere her om hvad du skal gøre.

Hvornår må man ikke bruge gua sha?

Gua Sha massage er ikke ideel, hvis du har følgende:

 • Solskoldet hud
 • Svamp
 • Betændt hud
 • Sår
 • Skadet hud
 • Hudkræft
 • Sygdom
 • Hævede lymfekirtler
 • Feber

NB: Er du i tvivl, skal du altid spørge din læge. Vær opmærksom på, hvis du tager medicin, især hvis det er blodfortyndende. Har du nogle former for blodsygdomme eller har ekstra sensitiv hud pga. sygdom og medicin, så husk altid at forhøre dig med din læge først.

Må jeg bruge min gua sha når jeg er gravid?

Vi har selv anvendt bløde strøg fra Gua Sha'en under graviditet. Men rådfør med din egen læge da brugen af gua sha under graviditet er på eget ansvar 

Hvordan renser jeg min gua sha?

Da krystaller bærer en energi, er det vigtigt, de bliver renset optimalt, hvis du vil have de bedste egenskaber ud af dem.

Læg din krystal gua sha til rensning i et saltbad lavet af 3 dl vand og 1 spsk havsalt i 1-24 timer.
Efterfølgende skyller du salten af med koldt vand, inden du bruger den.
Vil du være sikker på, at alle bakterier er væk, kan du også vaske den i sæbe, skyl altid af med koldt vand.

Sådan gør du:

Du skal bruge en skål eller et glas med vand (helst ikke metal) samt 1 spsk havsalt.
Hæld salt i lunkent til varmt vand og læg din Gua Sha i efter brug. Har du flere krystaller, skal du ikke rense dem i samme saltbad NB. Der kan være nogle type krystaller, der ikke tåler vand, dem kan man blot lægge på et lag af salt uden vand.

Alle vores krystal gua sha’er kan tåle at ligge i vand, men lad dem højst ligge i et saltbad i 24 timer.
Metallet på vores glow rollers tåler ikke at ligge i vand, vil du rense dem energetisk skal du blot lægge dem på et lag salt uden vand. De kan sagten tåle at blive vasket med sæbe og tørret godt, så du undgår bakterier på dem.

Sådan oplader du krystallerne

Du kan med fordel lægge dine krystaller i vindueskarmen og lade dem op i solen eller i måneskinnet.
Du kan også lægge din hånd over krystallen og sætte en healende intention fra din hånd med de egenskaber, du ønsker fra krystallen.
Husk energien følger altid intentionen. Hold krystallen i din venstre hånd og brug højre hånd til at lægge over, mens du siger intentionen, du ønsker fra stenen (det kan blot være mentalt).