TAK FORDI, AT DU HAR VALGT VORES FLOW GUA SHA.

Calmlish Flow Gua Sha er designet til lymfedrænage, afspænding af ansigtets muskler samt stimulering af akupressur punkter for øget flow af energi i ansigtet.

FORDELE VED FLOW GUA SHA

 • Forbedrer blodcirkulation
 • Giver fornyet glød i huden
 • Reducerer rynker
 • Fjerner/mindsker mørke rander og poser under øjnene

Hvad er en Gua Sha?

Gua Sha [udtales ”gwa sja”] er et traditionelt, kinesisk healingsredskab, der er blevet brugt i flere tusinde år i Kina. Gua betyder ”at skrabe”, og Sha betyder ”røde pletter/rødmen”. Det betyder at man skraber på huden - med en sten - for at fjerne stagneret energi, “affaldsstoffer”, ophobet lymfevæske, spændinger og smerter. Det er en effektiv behandling, som giver øjeblikkelig effekt.

Til skrabningen bruges specielle Gua Sha Sten. Vores Gua Sha redskaber er udelukkende skabt af ægte krystaller. Du kan læse om de forskellige krystallers virkning her

Sådan virker Gua Sha Massage

Spændinger

Når spændingen ophobes i et område, blokerer det energien fra at yde optimalt. Dette skaber et overskud af energi i et område af ansigtet og en mangel i et andet område. Spændingen laver med tiden en blokering af cirkulationen, der til sidst bliver til en rynke.

Vores Gua Sha massage er udarbejdet, så den naturligt presser og strækker nerver og muskler. Dette frigiver spændingen, så energien kan flyde frit igen. Ved at udføre massagen regelmæssigt kan du undgå disse blokeringer. 
Det toner ansigtet og stimulerer kroppens naturligt selvhelbredende evner.

Bindevævet

Bindevævet er det stof, der ligger mellem huden og musklerne. Med tiden bliver bindevævet svagt, og det betyder, at huden slipper væk fra musklerne - det giver rynker og slap hud.

Ved de rette teknikker styrker vi forholdet mellem vores hud og muskler. Cirkulationen øges, og det giver en forbedret hudtone i ansigtet.

Lymfesystemet

Vi har ca. 900 lymfeknuder i kroppen, hvor 200 af dem sidder i halsen. Lymfeknuderne er bønneformet og kan variere i størrelse fra få mm til ca. 2 cm.

Lymfedrænagen udgør en vigtig del af vores Gua Sha behandlinger. I næsten alle vores facials og på kroppen arbejder vi med lymfen, og dræner ud til lymfeknuderne.

Når blodet i kapillærerne afgiver næringsstoffer til kroppens væv, siver der en hel del væske ud i vævet. Dette er lymfevæske, der kaldes lymfe - på latin betyder Lympha “klart vand”. Lymfevæsken er en klar væske, der bl.a. indeholder affaldsstoffer fra celler i kroppens væv. Den kan også indeholde fremmede organismer eller partikler som bakterier, virus osv. Lymfekapillærer er en slags små tråde, der suger væsken op, de løber sammen til lymfekar, og derefter til en lymfeknude.

Når lymfevæsken når til lymfeknuderne, vil den her blive renset, det er derfor oplagt at kalde lymfeknuderne for vores rensningsanlæg. Når vi laver en lymfedrænage, arbejder vi altid langs lymfebanerne og i lymfesystemets retning.

Er lymfesystemet skadet eller dens funktion nedsat, samles væsken i huden. Der kan derfor opstå et lymfeødem, som fører til hævelser, smerter og øget risiko for infektioner. Lymfens opgave er bl.a. at føre overskudsvæsken væk fra huden og rense kroppen for fremmede mikroorganismer og affaldsstoffer.

Ved hjælp af lymfedrænagen kan vi stimulere lymfekredsløbet, og på den måde fjerne væskeansamlingerne i huden. Ved stimulering af lymfen kan vi også hjælpe mange forskellige hudtilstande som bumser, cellulite og rødme.

   VEDLIGEHOLDELSE

   Det er vigtigt at du renser din Gua Sha. Vask den i mild sæbe og koldt vand. Brug eventuel en fugtig klud til at vaske med. Husk at tørre din Gua Sha godt. Vi anbefaler at du renser den hver gang at du har anvendt den. 

   Da krystaller bærer en energi, er det vigtigt, de bliver renset optimalt, hvis du vil have de bedste egenskaber ud af dem.

   Læg din krystal gua sha til rensning i et saltbad lavet af 3 dl vand og 1 spsk havsalt i 1-24 timer. Efterfølgende skyller du salten af med koldt vand, inden du bruger den.

   Vejledning

   Det eneste, du skal bruge, er din Flow Gua Sha samt en facebalm eller ansigtsolie. Det er vigtigt, du har et produkt på huden, inden du begynder at skrabe med din Gua Sha, så du ikke laver skade på huden. En serum eller creme vil trænge for hurtigt ind i huden og derfor anbefaler vi altid en facebalm eller olie i stedet. 

   Din Flow Gua Sha er også perfekt til at få dine produkter til at blive optaget bedre i huden.

   I vores Gua Sha massage har vi valgt at kombinere traditionelle Gua Sha teknikker med lymfedrænage, åndedrætsterapi, krystal healing og klassiske lifting og afspændingsteknikker. Vores mål har været at lave en nem og effektiv selvbehandlingsteknik, du trygt og sikkert kan udføre derhjemme. Idéen bag er, at du på denne måde selv kan tage hånd om din huds skønhed og sundhed på en 100% naturlig, ikke invasiv og bæredygtig måde.

   Teknikker

   Flow Gua Sha tutorial

   1) Den lange side
   Den lange side er til lymfedrænage og lifting.

   2) Hovedet
   Hovedet er til at gå i dybden ved muskelspændinger, og til let drænage rundt om øjnene.

   3) Halen / Halespidserne
   Halen er til kæbekant, kindben og øjenbryn.
   Halespidserne bruges til akupressur og til at arbejde i zig zag i rynkerne for at øge blodcirkulationen i området og derigennem hudfornyelsen.

   Sådan bruger du din Flow Gua Sha

   Hvis ikke du har tid til at lave den store Gua Sha Facial hvor du kommer hele vejen rundt. Så er det helt ok at fokusere på udvalgte områder. På denne måde føles det mere overskueligt og ligetil. Vores hud har ikke brug for det samme hver dag. Så lav din Gua Sha massage som du føler den pågældende dag. 

   Puffy Face

   Puffy Face Gua Sha
   TRIN 1
   Tag din tommelfinger og pegefinger og niv fat om øjenbrynene, start i den inderste øjenkrog og nap med faste tryk langs brynkanten. Husk at løfte fingrene fra huden mellem dine tryk for at beskytte din fne hud omkring øjet.
   TRIN 2
   Med dine fingerspidser laver du et tryk på den nedre øjenhulekant (brug pege-, lang- og ringfinger). Hold, mens du tager minimum 2 dybe vejrtrækninger.
   TRIN 3
   Tag din tommelfinger og start med at trykke med et fast tryk under kindbenet ud fra næseføjen. Bevæg dig med faste tryk under kindbenet og stop, når du kommer til spidsen af kindbenet ca. lige under øjets pupil, hvis du kigger lige ud. Her holder du på punktet, mens du tager minimum 2 dybe vejrtrækninger. Punktet vil typisk være ømt. Fortsæt ud mod øret.
   TRIN 4
   Tag nu din Gua Sha og start med at åbne op for lymfepunkterne lige under kravebenet i hver sin side.
   TRIN 5
   Derefter skrab fra punktet mellem øjenbrynene med Gua Sha hovedet og skrab op mod panden 10 gange med let tryk.
   TRIN 6
   Vælg nu den ene side af ansigtet. Start fra toppen af panden i hårgrænsen og skrab med Gua Sha hovedet fra midterlinjen ned langs hårgrænsen ned til øret med let tryk 10 gange. Fortsæt i banen nedenunder og skrab igen 10 gange med let tryk, indtil du har været hele panden igennem. Alt efter din pandestørrelse kan du dele panden op i 3-4 baner. Slutbanen skal være på øjenbrynet.
   TRIN 7
   Brug halen af Gua Sha’en og skrab fra næseryggen ned mod næsetippen med let tryk 10 gange.
   TRIN 8
   Brug hovedet på Gua Sha’en, start fra tindingen og skrab rundt om øjet ved at starte under øjet fra den yderste del af øjet, ind mod den inderste del af øjenkrogen og fortsæt op fra den inderste øjenkrog op til den øvre del af øjet og ud mod tindingen igen. Kør i denne øjencirkel 10 gange med meget let tryk.
   TRIN 9
   Fortsæt med Gua Sha hovedet og tryk let fra midt på siden af næsen ud til øret, sådan at du arbejder på banen, der går fra den øvre del af kindbenet. Gentag 10 gange med let tryk. Fortsæt med at skrabe ud fra næseføjen på midten af kindbenet ud til midten af øret. Gentag 10 gange med let tryk. Fortsæt med at skrabe fra under næsenføjen, videre hele vejen under kindbenet og ud til øreflippen Gentag gerne helt op til 10-20 gange. Fortsæt med at skrabe fra mundvigen ud til den nederste del af øret. Gentag 10 gange med let tryk
   TRIN 10
   Brug den brede del af Gua Sha’en og kør fra hagen op langs kæben ud til øreflippen med let tryk. Gentag 10 gange. Du kan evt også skrabe et par gange på kæbekanten med Gua Sha halespidsen.
   TRIN 11
   Dræn til lymfen ved at skrabe Gua Sha hovedet fra den nederste del af øret ned langs halsen til kravebenet, for at dræne til lymfen, 3-5 gange med let tryk. Slut evt. denne side af ansigtet af med at køre Gua Sha hovedet fra det øverste ørepunkt og kør bag øret ned langs halsen med meget let tryk 3-5 gange for at dræne til lymfen en ekstra gang. Lymfepunkter findes nemlig både foran og bag øret.
   TRIN 12
   Gentag alle trinene på den modsatte side af ansigtet.

    

   Kæbespændinger

   Kæbespændinger gua sha

   TRIN 1
   Start med at åbne op på “tjek ind” punktet lige under kravebenet ved at køre dine fngerspidser i cirkler på punktet, åbn op for begge punkter på samme tid.

   TRIN 2
   Find din tyggemuskel ved at tygge sammen, så buler den ud. Åben munden let, så du slapper af i kæben. Masser nu musklen med 2-3 fngre i store cirkulære bevægelser med medium til fast tryk i minimum 30 sekunder.

   TRIN 3
   Brug hovedet af Gua Sha’en til at køre frem og tilbage over kæbemusklen. Hold Gua Sha’en vandret, placer den på tyggemusklen og kør den frem og tilbage over musklen, mens du slapper af i kæben og har mundet let åben. Du kan arbejde i hele kæbeområdet på denne måde. Fortsæt indtil din kæbe er afspændt, minimum 30 sekunder og op til 2 minutter.

   TRIN 4
   Lav nu Gua Sha skrab med den buede ende af body Gua Sha’en fra mundvigen ud til øret, så du får hele kæben med i et strøg. Skrab 10-20 gange frem og tilbage med let tryk.

   TRIN 5
   Slut denne side af ansigtet af med at køre Gua Sha hovedet fra den nederste del af øret, og ned langs halsen med meget let tryk 3-5 gange for at dræne til lymfen. TRIN 6 Gentag trinnene i den modsatte side af ansigtet.

    Rynker & Arvæv

   Rynker Arvæv Gua Sha

   TRIN 1
   Start på “tjek in” punktet med at skrabe frem og tilbage med et medium tryk med Gua Sha hovedet.

   TRIN 2
   Hvis du har fere acnear på kæbeområdet, så bruger du halespidsen på fisken. Start med at strække huden ud ved at trække huden ud mod øret. Kør nu hovedet af Gua Sha'en eller den halespidsen over området med ar frem og tilbage med let til medium tryk for at nedbryde arvævet. Gør dette i et par minutter, til området er blevet let rødt.

   TRIN 3
   Vælg et sted at arbejde på, hvor du har et dybt ar eller rynke. Hold ud i huden med den ene hånd, i den anden hånd har du ansigt Gua Sha’en. Skrab med Gua Sha halespidsen op og ned, fra side til side og skråt.

   TRIN 4
   Hvis du har små eller større ar andre steder i ansigtet eller blot få ar på kæben, så bruger du den lille halespids på ansigts Gua Sha’en til at køre zigzag over arret, mens du strammer huden ud med den anden hånd. Det er samme zigzag teknik, som du bruger til rynker. Gør dette et par minutter, til området er rødt. Trykket er medium, men sørg for du ikke laver skade på huden!

   TRIN 5
   Skrab med ryggen af body Gua Sha’en, først fra midten af panden og ud til øret med let tryk i en stor bane 3-5 gange. Derefter hele kindområdet fra næsen til øret i en stor bane med let tryk 3-5 gange. Til sidst tager du hage og kæbeområdet i en stor bane med let tryk 3-5 gange.

   TRIN 6
   Slut af med at dræne til lymfen med meget let tryk ned langs halsen 3-5 gange. Du kan evt. skrabe et par gange bagom øret for ekstra lymfedrænage.

   HVORNÅR MÅ MAN IKKE BRUGE GUA SHA?

   Gua Sha massage er ikke ideel, hvis du har følgende:

   • Gravid
   • Solskoldet hud
   • Svamp
   • Betændt hud
   • Sår
   • Skadet hud
   • Hudkræft
   • Sygdom
   • Hævede lymfekirtler
   • Feber

    Videoer

   Introduktion

     

    Bliv kvit med bekymringsrynken

   Gua Sha massage mod uren hud

   Lymfedrænage

   ZERO WASTE

   Passer du godt på din Gua Sha, kan den holde hele livet. Dét er bæredygtig skønhed for os. Taber du din Gua Sha fra Calmlish, så send den retur til os og modtag en rabatkode på 200 kr. Læs mere her

   HVAD ER CALMLISH?

   Calmlish er et ærligt og holistisk livsstilbrand.

   Calmlish er sammensat af ordene “calm” + “stylish”. 
   Vores ønske bag Calmlish er, at skabe et nyt ideal hvor ro er moderne og stilfuldt - og hvor vores succeskriterie i verden er at trives fremfor at drives.

   For os betyder Calmlish en livsstil med sanselig tilstedeværelse og forførende ro.

   Det betyder at fællesnævneren for alle vores produkter er ro. 
   Alle vores beauty tools og livsstilsprodukter er designet til at skabe en tilstand af ro i sindet, ro i kroppen og ro i huden.
    

   VI DRØMMER OM EN VERDEN HVOR RO ER DET NYE SORT”

   Læs mere om personerne bag Calmlish her