Rynker og fine linjer

 

Først og fremmest vil vi gerne slå fast - Rynker er IKKE dårlige eller grimme.

 

Fine linjer, rynker etc. er en del af vores følelsesmæssige udtryk, som er med til at vise hvorvidt vi er glade, sure, kede af det etc. Tænk hvis vi ingen mimik eller rynker havde, hvordan ville små babyer og børn så lære at aflæse ansigtsudtryk?

 

Rynker kommer af vores gentagne mimik, for meget sol, rygning og dårlig livsstil.

 

Der er en årsag til at rynken ved øjnene hedder en "smilerynke", for de kommer, når vi smiler. Eller en "bekymringsrynke" som kommer af, at vi konstant - ofte i en længere periode - rynker brynene sammen, fordi vi kan være bekymret, sidder foran computerskærmen eller er direkte i solen og kniber øjnene sammen. Det kan også være en dårlig vane. 

 

Vi kan hverken undgå eller fjerne rynkerne permanent, og det har vi hos Calmlish heller ikke lyst til, MEN - vi ønsker at huden har glød og ser sund ud, samt at minimere rynkerne på en 100% naturlig måde, der er helt sikker og uden bivirkninger.

Gua Sha mod rynker

 

Gua Sha massage kan fjerne overfladiske linjer og reducere rynker. Når vi gentagne gange spænder i en muskel, kan det til sidst sætte sig om en rynke. Ved at få afspændt musklen, kan vi dermed forebygge og reducere rynker. 

 

Fine linjer kommer tit af dehydreret hud eller dårlig ilt- og blodtilførsel til hudcellerne. Ved at sætte gang i blodcirkulationen, hjælper vi cellerne med nemmere at kunne optage næring og til bedre at kunne optage de produkter vi bruger på huden. Det betyder, at ved at bruge Gua Sha, vil dine produkter trænge bedre ind i huden. Derfor anbefaler vi også, at du bruger en olie eller facebalm af god kvalitet, inden du laver din Gua Sha massage mod rynker.

Hvilken Gua Sha?

Du skal bruge en Gua Sha med spidser eller takker når du skal arbejde med rynker. Nedenstående er et bud på Gua Sha'er fra Calmlish som du med fordel kan anvende til din Gua Sha massage. 

Flow Gua Sha

Flow Gua Sha er god til især de dybe rynker, hvor du bruger spidsen til at arbejde i zig zag af rynken.

Spænd altid ud i huden med den modsatte hånd. Derefter kan du bruge siden af Flow Gua Shaen, til at afspænde musklen med vha. gentagne skrab med et medium tryk.

Flow gua shaen er den Gua Sha, der er mest præcis, da den kan komme bedst ned i linjerne med sine små spidser på enden.

 

Glow Gua Sha

Glow Gua Sha egner sig til de fine linjer, eller hvis du har overfladiske ujævnheder i huden, og ønsker at arbejde på et større område af gangen.

Du bruger tekstur siden og holder Glow Gua Sha'en 90 grader på huden.

Med et overfladisk tryk, kører du takkerne frem og tilbage og på tværs i linjen som en friktion massage. Spænd altid ud i huden med den modsatte hånd

 

Sculpt Gua Sha

Du kan bruge Sculpt Gua Sha®  på samme måde som Glow Gua Sha'en, hvor du bruger tekstur siden til at massere i linjerne. Hermed sætter du ekstra gang i blodcirkulationen i det pågælende område.

Du holder Gua Sha'en 90 grader på huden. Med et overfladisk tryk, kører du takkerne frem og tilbage og på tværs i linjen som en friktion massage. Spænd altid ud i huden med den modsatte hånd

 

 

GUIDE TIL DINE RYNKER

Når du laver din Gua Sha massage mod rynker, så er der forskel på om hvorvidt du arbejder på rynker ved øjnene eller ved eksempelvis panden. Nedenstående har vi samlet nogle guides til hvordan du skal gøre. 

GENERELLE RYNKER 

 

 • Påfør altid en olie eller face balm af god kvalitet, vi anbefaler en af vores Facebalm. Er du i tvivl om hvilken olie der passer bedst til din hud og gua sha massage, så læs mere her
 • Start med at afspænde området hvor du har linjen eller rynken. Det gør du ved gentagne skrab med et medium tryk, hold gua sha'en i en 45-90 graders vinkel. Bliv ved til du mærker, at spændingen løsner sig lidt.
 • Du opnår et bedre resultat, hvis du husker at have en lang og dyb vejrtrækning. Det er nemlig gennem åndedrættet, at vi kan slippe spændingerne. Som bonus effekt er lang og dyb vejrtrækning også ren guf for dit nervesystem.
 • Efterfølgende kan du lave en friktion massage, hvor du bruger tekstur siden til at massere i linjerne. Derved sætter du ekstra gang i blodcirkulationen i området. Du holder Gua Sha'en 90 grader på huden. Med et overfladisk let tryk, kører du takkerne frem og tilbage og på tværs i linjen. Her må der gerne være tempo på. Husk altid at hold igen, og spænd huden ud med den modsatte hånd. 

Vi er i gang med at lave videoer til dig, så du kan se præcis hvordan du gør :) 

SMILERYNKER

 

 • Påfør altid en olie eller face balm af god kvalitet, vi anbefaler en af vores Facebalm. Er du i tvivl om hvilken olie der passer bedst til din hud og gua sha massage, så læs mere her
 • Hold Gua Sha'en med en vinkel på 90 grader. Med et overfladisk tryk laver du en friktion massage, hvor du masserer med tekstur siden tværs over rynken med et godt tempo på.  

 • Det er vigtigt, at trykket er let, da huden omkring øjnene er tynd. 

 • Her kan det især være en fordel at bruge spidsen af vores Flow Gua Sha. Spænd ud i huden omkring rynken med modsat hånd.

 • Med spidsen begynder du at lave små zig zag bevægelse på tværs af rynken/linjen. 

 • Du kan også bruge den buede side på Flow, Glow, Lift eller Sculpt til at massere musklerne omkring øjne. 

 • Kør i en cirkel omkring øjet med et let tryk (ca 10 gentagelser)

 • Afslut ved at skrabe under øjet med et fjerlet tryk ud til tindingen, og videre ud i hårgrænsen, hvor du vrikker Gua Sha'en et par gange. Hold i en 15 graders vinkel (ca. 5 gentagelser)

Vi er i gang med at lave videoer til dig, så du kan se præcis hvordan du gør :) 

PANDERYNKER

 

 • Påfør altid en olie eller face balm af god kvalitet, vi anbefaler en af vores Facebalm. Er du i tvivl om hvilken olie der passer bedst til din hud og gua sha massage, så læs mere her
 • Start i den ene ende af øjenbrynet og skrab i en lige linje op til hårgrænsen, hvor du afslutter ved at vrikke Gua Shaen.  Lav ca 10 skrab i hver bane med et medium tryk. 

 • Skrab fra midten af det ene bryn og op til hårgrænsen og afslut med at vrikke gua sha’en. Lav ca 10 skrab i hver bane med et medium tryk. 

 • Skrab fra enden af dit bryn og op til hårgrænsen, hvor du igen afslutter med at vrikke. Lav ca 10 skrab i hver bane med et medium tryk. 

 • Gentag teknikken i den anden side af panden, til du føler panden er afspændt. 

 • Det er bedst at bruge tekstur siden på Lift eller Sculpt fordi siden på gua sha'en er lige. Du kan også bruge en af de lige sider på Flow og Glow Gua Shaen. 

 • Har du linjer og rynker i panden kan du lave en friktion massage, hvor du bruger tekstur siden til at massere i linjerne. Derved sætter du ekstra gang i blodcirkulationen i området.

 •  Du holder Gua Sha'en 90 grader på huden

 • Med et overfladisk let tryk kører du takkerne frem og tilbage og på tværs i linjen. Her må der gerne være tempo på. Husk altid at hold igen og spænd huden ud med den modsatte hånd. 

 • Det kan det være en fordel at bruge spidsen af vores Flow gua sha, hvor du arbejder i zig zag på tværs af linjen. 

 • Til sidst skraber du fra midten af panden og ud til hårgrænsen i begge sider, ca. 5-10 gentagelser.

Vi er i gang med at lave videoer til dig, så du kan se præcis hvordan du gør :) 

BEKYMRINGSRYNKER 

 

 • Påfør altid en olie eller face balm af god kvalitet, vi anbefaler en af vores Facebalm.

 • Her er det især vigtigt, at du har fokus på at få afspændt musklen mellem dine bryn, Brug den lige side på Gua Shaen, og lav gentagne skrab fra punktet mellem brynene og videre ud i brynet. Bliv ved til du føler området er afspændt. Derefter gentager du samme teknik i den anden side. 

 • Herefter kan du bruge spidsen af Flow Gua Shaen til at lave zig zag med i de linjer du har mellem brynet, eller du kan bruge den takkede side på en af de andre gua shaer. Du holder gua shaen 90 grader på huden. Med et overfladisk tryk kører du - med godt tempo - takkerne frem og tilbage og på tværs i linjen som en friktion massage.

 • Til sidst afslutter du med et dejligt lang stræk af brynet, hvor du skraber med den glatte side af Gua Shaen fra brynets start og hele vejen ud langs brynet, til du slutter i hårgrænsen med at vrikke. Brug et medium tryk og en ca 45 graders vinkel på gua shaen. 

 • Du kan også lade de to buer på Gua Shaen kramme dit bryn, mens du kører langs brynet med Gua Shaen ud til hårgrænsen. Her bruger du blot et let til medium tryk med en 15 graders vinkel (5-10 gentagelser). 

Vi er i gang med at lave videoer til dig, så du kan se præcis hvordan du gør :) 

 

RYNKER PÅ HALSEN

 

 • Påfør altid en olie eller face balm af god kvalitet, vi anbefaler en af vores Facebalm.

 • Anvend tekstur siden af Gua Sha'en på Lift eller Sculpt. Læg den med en 15-45 graders vinkel mod huden, og kør med et let tryk fra kravebenet og op til kæbekanten. Hvis huden er lidt løs, så skal du holde huden stram med den anden hånd, så du ikke blot hiver i huden. 

 • Herefter kan du bruge spidsen af Flow Gua Shaen til at lave zig zag med i de linjer du har på halsen, eller du kan bruge tekstur siden på en af de andre Gua Shaer. Du holder Gua Shaen 90 grader på huden. Med et overfladisk tryk kører du i et godt tempo takkerne frem og tilbage og på tværs i linjen som en friktion massage.

 • Afslut med at skrabe fra midten af halsen og hele vejen om til nakken. Skrab i 2 eller 3 baner alt afhængig af hvor lang din hals er. Brug den glatte og lige side af din Gua Sha, brug et let tryk med en 15 graders vinkel. 

 Vi er i gang med at lave videoer til dig, så du kan se præcis hvordan du gør :)