Sculpt Gua Sha® Guide

Sculpt Gua Sha® er designet til at arbejde med ansigtets bindevæv og lymfesystem for at fremhæve dit ansigts naturlige kurver og markeringer.

Stress, spændinger, alder og livsstil kan sætte sine spor i ansigtet i form af væskeophobning, ujævn hudtone, linjer og slap hud.

Ved at arbejde målrettet med dræning af væske i ansigtet, kan du bl.a. opnå glattere og friskere hud under øjnene, ligesom kindben og hage/kæbe området kan føles mere markerede når spændinger og væskeophobning masseres væk.

Fordele

 • Reducerer fine linjer og rynker
 • Toning af huden omkring kindbenet, bryn og hage
 • Giver ekstra glød
 • Opstrammer bindevævet
 • Muskelafspænding
 • Lymfedrænage

Hvad er en Gua Sha?

Gua Sha [udtales ”gwa sja”] er et traditionelt, kinesisk healingsredskab, der er blevet brugt i flere tusinde år i Kina. Gua betyder ”at skrabe”, og Sha betyder ”røde pletter/rødmen”. Det betyder at man skraber på huden - med en sten - for at fjerne stagneret energi, “affaldsstoffer”, ophobet lymfevæske, spændinger og smerter. Det er en effektiv behandling, som giver øjeblikkelig effekt.

Til skrabningen bruges specielle Gua Sha Sten. Vores Gua Sha redskaber er udelukkende skabt af ægte krystaller. Du kan læse om de forskellige krystallers virkning her

Sådan virker Gua Sha Massage

Bindevævet

Bindevævet er det stof, der ligger mellem huden og musklerne. Med tiden bliver bindevævet svagt, og det betyder, at huden slipper væk fra musklerne - det giver rynker og slap hud.

Ved de rette teknikker styrker vi forholdet mellem vores hud og muskler. Cirkulationen øges, og det giver en forbedret hudtone i ansigtet.

LYMFESYSTEMET

Vi har ca. 900 lymfeknuder i kroppen, hvor 200 af dem sidder i halsen.
Lymfedrænagen udgør en vigtig del af vores Gua Sha behandlinger.
Lymfe på latin betyder Lympha “klart vand”. Lymfevæsken er en klar væske, der bl.a. indeholder affaldsstoffer fra celler i kroppens væv. Den kan også indeholde fremmede organismer eller partikler som bakterier, virus osv.

Når lymfevæsken når til lymfeknuderne, vil den her blive renset, det er derfor oplagt at kalde lymfeknuderne for vores rensningsanlæg. Når vi laver en lymfedrænage, arbejder vi altid langs lymfebanerne og i lymfesystemets retning.

Er lymfesystemet skadet eller dens funktion nedsat, samles væsken i huden. Der kan derfor opstå et lymfeødem, som fører til hævelser, smerter og øget risiko for infektioner. Lymfens opgave er bl.a. at føre overskudsvæsken væk fra huden og rense kroppen for fremmede mikroorganismer og affaldsstoffer.

Ved hjælp af lymfedrænagen kan vi stimulere lymfekredsløbet, og på den måde fjerne væskeansamlingerne i huden. Ved stimulering af lymfen kan vi også hjælpe mange forskellige hudtilstande som bumser, cellulite og rødme.

SPÆNDINGER

Når spændingen ophobes i et område, blokerer det energien fra at yde optimalt. Dette skaber et overskud af energi i et område af ansigtet og en mangel i et andet område. Spændingen laver med tiden en blokering af cirkulationen, der til sidst bliver til en rynke.

Vores Gua Sha massage er udarbejdet, så den naturligt presser og strækker nerver og muskler. Dette frigiver spændingen, så energien kan flyde frit igen. Ved at udføre massagen regelmæssigt kan du undgå disse blokeringer. 
Det toner ansigtet og stimulerer kroppens naturligt selvhelbredende evner.

Vedligeholdelse

Det er vigtigt at du renser din Gua Sha. Vask den i mild sæbe og koldt vand. Brug eventuel en fugtig klud til at vaske med. Husk at tørre din Gua Sha godt. Vi anbefaler at du renser den hver gang at du har anvendt den. 

Da krystaller bærer en energi, er det vigtigt, de bliver renset optimalt, hvis du vil have de bedste egenskaber ud af dem.

Læg din krystal gua sha til rensning i et saltbad lavet af 3 dl vand og 1 spsk havsalt i 1-24 timer. Efterfølgende skyller du salten af med koldt vand, inden du bruger den.

Vejledning

Det eneste, du skal bruge, er Calmlish Sculpt Gua Sha® samt en ansigtsolie eller facebalm. Det er vigtigt, du har et produkt på huden, inden du begynder at skrabe med dit Gua Sha redskab, så du ikke laver skade på huden. Din Sculpt Gua Sha® er også perfekt til at få dine produkter til at blive optaget bedre i huden.

Teknikker

1) Kurven

Brug denne kurve til at “kramme” hver side af øjenbrynet, kindbenet og kæbekanten for at frigøre spændinger og væske samt tone huden. 

2) Den lille kantede side

Med denne side kan du dræne væske under øjnene ved blidt at placere kanten lige under øjet i det indre hjørne af øjet og med et fjer-let tryk lade sculpt glide ud til det ydre hjørne af øjet. Forestil dig, at du trækker en lille vandballon ind under huden. 

Denne side af Sculpt kan også bruges lige under øjenbrynet til at løfte og forsigtigt strække øjenbryns musklen. Det gør du ved at placere kanten lige under øjenbrynet og forsigtigt skubbe øjenbryns musklen op for derefter at strække den i en opadgående bevægelse. 

3) Den takkede side

Kanten med takker bruges til at øge blodgennemstrømningen til hudoverfladen for at fremme hudens glød samt reducere fine linjer og rynker.

4) Den skæve kant

Vi kalder denne kant for den lymfedrænage kanten, da den skæve kant skaber et ekstra lille vakuum, når den trækkes forsigtigt og med fjer-let tryk mod huden. Dette hjælper med at dræne væsken væk. Når du gør dette, er det vigtigt, at du holder gua shaen så fladt som muligt på huden, så kanten konstant rører huden alt i mens du sørger for, at dit tryk er let og tempoet er langsomt. Forestil dig også her, at du trækker en vandballon under huden. 

Lymfebanerne er placeret lige under huden, så hvis trykket bliver for hårdt, blokeres lymfestrømmen frem for at dræne den. Find Sculpt lige her (link til sculpt)

5) Den lange side

Brug denne side til de klassiske gua sha skrab for at løfte bindevævet og dermed huden

Kort introduktion til Sculpt Gua Sha® 

Ton dit ansigt med Sculpt Gua Sha® 

Hurtig morgen ansigtsløft med Sculpt Gua Sha®  

Lymfedrænage med Sculpt Gua Sha®  

Reducér bekymringsrynken med Sculpt Gua Sha®  

Massage af øjenområdet med Sculpt Gua Sha®  

Hvornår må du ikke bruge Gua Sha

Gua Sha massage er ikke ideel, hvis du har følgende:

 • Gravid
 • Solskoldet hud
 • Svamp
 • Betændt hud
 • Sår
 • Skadet hud
 • Hudkræft
 • Sygdom
 • Hævede lymfekirtler
 • Feber

Zero Waste

Passer du godt på din Gua Sha, kan den holde hele livet. Dét er bæredygtig skønhed for os. Taber du din Gua Sha fra Calmlish, så send den retur til os og modtag en rabatkode på 200 kr. Læs mere her

Hvad er Calmlish?

Calmlish er et ærligt og holistisk livsstilbrand.

Calmlish er sammensat af ordene “calm” + “stylish”. 
Vores ønske bag Calmlish er, at skabe et nyt ideal hvor ro er moderne og stilfuldt - og hvor vores succeskriterie i verden er at trives fremfor at drives.

For os betyder Calmlish en livsstil med sanselig tilstedeværelse og forførende ro.

Det betyder at fællesnævneren for alle vores produkter er ro. 
Alle vores beauty tools og livsstilsprodukter er designet til at skabe en tilstand af ro i sindet, ro i kroppen og ro i huden.
 

VI DRØMMER OM EN VERDEN HVOR RO ER DET NYE SORT”

Læs mere om personerne bag Calmlish her