TAK FORDI, AT DU HAR VALGT VORES Body Gua Sha. 

Calmlish Shape Gua Sha er særlig god mod appelsinhud samt til opstramning af slap hud på lår, bagdel, underben, mave og overarme.

Vores body Gua Sha med tekstur er specielt designet til at arbejde på genstridigt bindevæv, hvad enten det er slap hud, gamle ar eller appelsinhud. Den ene side arbejder i de yderste bindevævslag, og den anden side på de dybere, så du kan komme i dybden med din appelsinhud.

Den ligger godt i hånden, således at du let kan bruge den på selv besværlige områder som baglår og bagdel. Krystallerne har en behagelig tyngde, sådan at du ikke behøver at ligge nær så meget press i din massage, da krystallen gør det hårde arbejde for dig.

FORDELE VED BODY GUA SHA:

 • Forbedrer blodcirkulation
 • Reducerer cellulite
 • Opstramning af slap hud
 • Giver fornyet glød i huden
 • Fremmer hudens smidighed
 • Giver fastere hud over tid
 • Fjerner stagneret lymfe og giftstoffer
 • Styrker kroppens flow (Qi)
 • Mindsker smerter, spændinger og ophobninger.

Hvad er en Gua Sha?

Gua Sha [udtales ”gwa sja”] er et traditionelt, kinesisk healingsredskab, der er blevet brugt i flere tusinde år i Kina. Gua betyder ”at skrabe”, og Sha betyder ”røde pletter/rødmen”. Det betyder at man skraber på huden - med en sten - for at fjerne stagneret energi, “affaldsstoffer”, ophobet lymfevæske, spændinger og smerter. Det er en effektiv behandling, som giver øjeblikkelig effekt.

Til skrabningen bruges specielle Gua Sha Sten. Vores Gua Sha redskaber er udelukkende skabt af ægte krystaller. Du kan læse om de forskellige krystallers virkning her

Massér din krop smuk 

Princippet bag krops Gua Sha teknikken er, at du gentagne gange skraber på et oliesmurt hudområde med et Gua Sha redskab. Man skraber i en bestemt retning, f.eks. ud fra akupunkturpunkter, meridianbaner og lymfebaner og påvirker på denne måde kroppens blodcirkulation, lymfesystem og immunforsvar.

Med Body Gua Sha massagen:

 • Frigøres spændinger og stagneret energi
 • Bindevævsknuder løsnes op
 • Blodstrømningen øges og huden tilføres:
  • Spændstighedsmolekyler
  • Kollagen
  • Elastin

Sådan virker Gua Sha Massage

Spændinger

Når spændingen ophobes i et område, blokerer det energien fra at yde optimalt. Dette skaber et overskud af energi i et område af ansigtet og en mangel i et andet område. Spændingen laver med tiden en blokering af cirkulationen, der til sidst bliver til en rynke.

Vores Gua Sha massage er udarbejdet, så den naturligt presser og strækker nerver og muskler. Dette frigiver spændingen, så energien kan flyde frit igen. Ved at udføre massagen regelmæssigt kan du undgå disse blokeringer. 
Det toner ansigtet og stimulerer kroppens naturligt selvhelbredende evner.

Bindevævet

Bindevævet er det stof, der ligger mellem huden og musklerne. Med tiden bliver bindevævet svagt, og det betyder, at huden slipper væk fra musklerne - det giver rynker og slap hud.

Ved de rette teknikker styrker vi forholdet mellem vores hud og muskler. Cirkulationen øges, og det giver en forbedret hudtone i ansigtet.

Lymfesystemet

Vi har ca. 900 lymfeknuder i kroppen, hvor 200 af dem sidder i halsen. Lymfeknuderne er bønneformet og kan variere i størrelse fra få mm til ca. 2 cm.

Lymfedrænagen udgør en vigtig del af vores Gua Sha behandlinger. I næsten alle vores facials og på kroppen arbejder vi med lymfen, og dræner ud til lymfeknuderne.

Når blodet i kapillærerne afgiver næringsstoffer til kroppens væv, siver der en hel del væske ud i vævet. Dette er lymfevæske, der kaldes lymfe - på latin betyder Lympha “klart vand”. Lymfevæsken er en klar væske, der bl.a. indeholder affaldsstoffer fra celler i kroppens væv. Den kan også indeholde fremmede organismer eller partikler som bakterier, virus osv. Lymfekapillærer er en slags små tråde, der suger væsken op, de løber sammen til lymfekar, og derefter til en lymfeknude.

Når lymfevæsken når til lymfeknuderne, vil den her blive renset, det er derfor oplagt at kalde lymfeknuderne for vores rensningsanlæg. Når vi laver en lymfedrænage, arbejder vi altid langs lymfebanerne og i lymfesystemets retning.

Er lymfesystemet skadet eller dens funktion nedsat, samles væsken i huden. Der kan derfor opstå et lymfeødem, som fører til hævelser, smerter og øget risiko for infektioner. Lymfens opgave er bl.a. at føre overskudsvæsken væk fra huden og rense kroppen for fremmede mikroorganismer og affaldsstoffer.

Ved hjælp af lymfedrænagen kan vi stimulere lymfekredsløbet, og på den måde fjerne væskeansamlingerne i huden. Ved stimulering af lymfen kan vi også hjælpe mange forskellige hudtilstande som bumser, cellulite og rødme.

VEDLIGEHOLDELSE

Det er vigtigt at du renser din Gua Sha. Vask den i mild sæbe og koldt vand. Brug eventuel en fugtig klud til at vaske med. Husk at tørre din Gua Sha godt. Vi anbefaler at du renser den hver gang at du har anvendt den. 

Da krystaller bærer en energi, er det vigtigt, de bliver renset optimalt, hvis du vil have de bedste egenskaber ud af dem.

Læg din krystal gua sha til rensning i et saltbad lavet af 3 dl vand og 1 spsk havsalt i 1-24 timer. Efterfølgende skyller du salten af med koldt vand, inden du bruger den.

Vejledning

Vi anbefaler du laver gua sha’en på varm hud. Fx i sauna eller efter 5 mins englehop eller anden træning. Jo varmere huden er jo mere i dybden kan du komme i bindevævslagene. En anden mulighed kan være at gøre det efter karbad eller i bruseren mens huden stadig er varm og fugtig. Pas dog på med ikke at tabe gua sha’en på badeværelset og brug evt conditioner fremfor olie, hvis du vælger at lave gua sha i bruseren. Så undgår du olieglatte fliser.

Du kan også lave gua sha’en i sofaen eller sengen hvor du kan ligge ned. Så er det lettere at arbejde på ben og balder og maven. Der er ingen regler, vælg det der føles mest lækkert og let for dig.

Teknikker

1) Små takker 
Side 1 er til udglatning, opløsning og opstramning.

2) Bølger
Side 2 er til udglatning, opløsning og opstramning og går dybere end side 1. Start forsigtigt ud med denne teknik for at undgå for mange blå mærker.

3) Den glatte side
Side 3 bruges til klassisk gua sha skrabeteknik samt
afsluttende lymfedrænage. 

4) Enden
Side 4 bruges til at ”grave” i bindevævet. Skrab med små
bevægelser og fast tryk, der hvor det gør ondt og spænder. 

 

Sådan laver du en Body Gua Sha Massage

1) Spray olie på det område, som du ønsker at arbejde på. Brug Body Gua Sha'en til at smøre olien ud på huden.

2) Start med at bruge side 1, som er den lange takkede side. Skrab let, men fast og i et godt tempo - op og ned langs huden. Du kan også skrabe fra side til side eller skråt , men aldrig i cirkler. Fortsæt indtil at huden er blevet varmet godt op og har fået lidt farve. Det tager typisk 5 minutter i alt efter hvor stort et område du arbejder på.

De gentagne skrab skaber et vakuum under huden, som trækker affaldsstoffer op til overfladen fra bindevævet, så de kan blive udskilt. Det skal være et fast tryk, men det må ikke nødvendigvis gøre ondt. De steder hvor der er spændinger og stagnering, vil det dog gøre lidt ondt.

3) Brug derefter side 3, som er den buede flade på Gua Shaen. Skrab med et fast tryk nedefra og op i lymfens retning (mod hjertet). Du arbejder altid i samme retning som lymfen, derfor er det vigtigt, du ikke skraber frem og tilbage men laver et langt skrab. Du skal lave 5-60 skrab det samme sted, inden du bevæger dig videre til næste.

 

 AFSLUTNING

For at undgå eller mindske blå mærker, så kan du smøre området ind i olie eller bruge en creme baseret på urten arnica. Den kan du få i de fleste helsekostbutikker, eller i vores webshop; www.calmlish.dk. Arnika kan få de blå mærker til at forsvinde markant hurtigt.

Hvis der er affaldsstoffer/spændinger/stagnering, bliver huden rødspættet - måske endda blå, grøn, lilla eller sort. Men fortvivl ikke, det er helt normalt og OK, for de blå mærker er et tegn på, at du har arbejdet det rette sted. Men hellere gøre det lidt mindre, lidt blidere, over længere tid - fremfor 1 times dybdegående Body Gua Sha, hvor du er blå i en uge efter.

VARIGHED OG GENTAGELSE

Du kan lave Body Gua Sha dagligt, indtil du er tilfreds med resultatet. De fleste kan se forskel efter få gange behandling, men det tager typisk nogle måneders regelmæssig behandling inden celluliten er markant mindre. Efter et par uger vil du dog opleve færre spændinger samt blødere og glattere hud.

  Videoer

  Introduktion

  Gua Sha massage mod slap hud
  Opstramning af mave

  Cellulite og massage af ben og lår

  HVORNÅR MÅ MAN IKKE BRUGE GUA SHA?

  Gua Sha massage er ikke ideel, hvis du har følgende:

  • Gravid
  • Solskoldet hud
  • Svamp
  • Betændt hud
  • Sår
  • Skadet hud
  • Hudkræft
  • Sygdom
  • Hævede lymfekirtler
  • Feber

  ZERO WASTE

  Passer du godt på din Gua Sha, kan den holde hele livet. Dét er bæredygtig skønhed for os. Taber du din Gua Sha fra Calmlish, så send den retur til os og modtag en rabatkode på 200 kr. Læs mere her

  HVAD ER CALMLISH?

  Calmlish er et ærligt og holistisk livsstilbrand.

  Calmlish er sammensat af ordene “calm” + “stylish”. 
  Vores ønske bag Calmlish er, at skabe et nyt ideal hvor ro er moderne og stilfuldt - og hvor vores succeskriterie i verden er at trives fremfor at drives.

  For os betyder Calmlish en livsstil med sanselig tilstedeværelse og forførende ro.

  Det betyder at fællesnævneren for alle vores produkter er ro. 
  Alle vores beauty tools og livsstilsprodukter er designet til at skabe en tilstand af ro i sindet, ro i kroppen og ro i huden.
   

  VI DRØMMER OM EN VERDEN HVOR RO ER DET NYE SORT”

  Læs mere om personerne bag Calmlish her