Fokusér på den lyserøde elefant og nå dine mål i vores cellulite challenge

Hvis jeg nu siger: “Du må ikke tænke på den lyserøde elefant”. - Hvad tænker du så på…?

Du tænker formentlig på den lyserøde elefant, korrekt?

Måske har du hørt om kvinden der blev gravid og pludselig så hun barnevogne alle vegne på gaden. Eller manden der brændende ønskede sig rød bil og som så røde biler overalt i gadebilledet.

Din hjerne er nemlig så smart indstillet, at du automatisk ser de ting som du fokuserer på. Dermed bliver det også dét som fylder mest i dit hoved og din krop.

Hvis du eksempelvis er stresset på arbejdet, så fokuserer du på de dårlige ting, såsom din irriterende chef, din uduelige kollega eller it systemet som bare gør dit arbejde mere besværligt.

Hvad er du utilfreds med lige nu? Hvad ville du ønske var anderledes? Skriv det ned på et stykke papir.

I stedet for at lede efter hullerne i osten - så skal du vende dine tanker mod det positive.

Tag nu udgangspunkt i dét du skrev ned på papiret før.

Vend det så til et positivt mål. Hvis ikke du har lyst til eksempelvis at være stresset - hvad vil du så være I STEDET FOR? Skriv dette ligeledes ned på papiret.

Du skal ikke være beskeden - du må gerne drømme stort. Hvad har du allermest lyst til lige nu? Hvis ikke du kunne fejle og du kunne gøre lige hvad du ville?

Nu fokuserer du på det positive i stedet for det negative. Din underbevidsthed leder dig automatisk derhen hvor dit fokus er. Så du skal altså fokusere på hvad du gerne vil - i stedet for hvad du ikke vil.  Det lyder måske som en banal ting, men det har stor effekt.

Hvis vi nu skal tage udgangspunkt i denne Cellulite Challenge og du har et mål om at blive bedre til at afsætte tid til dig selv, eksempelvis at lave gua sha massage.

  • Hvor ofte drømmer du om at gøre det?  Er det hver dag eller måske 3 dage om ugen?

  • Hvor lang tid vil du afsætte til det? Er det eksempelvis 5 minutter eller 30 minutter?

  • Hvor lang tid skal du have gjort det før du føler at du er inde i en god rutine og du føler at du har opnået dit mål? 3 uger eller 3 måneder eller noget helt andet??

Skriv dit mål ned på et stykke et papir.

Hvordan føles det i kroppen når du kigger på dit mål?

 

HVAD FORHINDRER DIG?

Hvad forhindrer dig i dag om at afsætte det ekstra tid til dig selv? Er det fordi du glemmer det, en dårlig vane eller at du måske prioriterer andet højere? Der er ikke noget der er forkert. Du skal blot se efter hvad der føles rigtigt indeni.

Hvis du virkelig gerne VIL gøre dét ekstra for dig selv, er der så noget du kan nedprioritere? Måske er det vasketøjet? Eller den tid du bruger på de sociale medier eller måske noget helt andet?

For nogle fungerer gua sha massagen rigtig godt lige inden sengetid. I stedet for lige at læse nyheder på telefonen så afsluttes dagen med en god gang massage i slukket lys hvorefter at glide ind i en dejlig søvn. En god afslutning på dagen - og en god afslappende start på natten.

For andre fungerer det bedst at gøre det i badet, på sofaen med roligt musik i baggrunden eller noget helt tredje.

Overvej om der er noget som du for en stund kan bytte ud med lidt selvforkælelse. Du kan altid gøre det om dagen derpå og gå tilbage igen til din gamle vane - så har du i hvert fald prøvet det af. Tag små skridt og forvent ikke at du vil nå at massere hele kroppen og ansigtet hver gang. Hav fokus på én kropsdel pr. dag så det ikke bliver uoverskueligt. Hvis du føler for det i øjeblikket, så kan du jo altid udvide til flere kropsdele.

Det vigtige er at hvis den nye ændring føles rigtig, så fasthold vanen. Det tager tid at ændre en vane. Det er som en mark hvor stråene står højt op i luften. Første gang du går igennem markenen går du i blinde. Næste gang kan du skimte at stråene er trådt lidt ned fra sidst du gik der. Lidt efter lidt vil en tydelig sti fremgå, og til sidst er stien så tydelig og du går i rask tempo da ruten ligger på rygraden. En ny vane er som en sti der skal trædes til. Det kræver mange gentagelser før at vanen sidder på rygraden og det ikke kræver din fulde koncentration. 

“Man kan ikke leve et nyt liv på gamle vaner”

Vi vil rigtig gerne høre Jeres erfaringer inde på facebook gruppen, Hvordan sniger du ekstra tid ind i din travle hverdag til lidt selvforkælelse?

← Ældre Nyere →