Gua sha mod uren hud / problematisk hud

OBS! Vi anbefaler IKKE gua sha på betændt hud, acne eller betændte bumser, da disse kan briste ved tryk, og derved sprede betændelsen.

Med urenheder mener vi tilstoppede porer og små betændte bumser.

Hvad er uren hud og hvad kommer det af?

Det er en skrøne, at uren hud kun tilkommer teenagere; Hos flere opstår problemet faktisk langt senere i livet.

Selv om vi godt kan blive træt af den evige kamp imod bumser og fedtet hud, er personer med denne hudtype så heldige, at deres hud ikke ældes lige så hurtigt som andres, fordi den har et beskyttende fedtlag. Til gengæld skal den naturligt fedtede hud plejes godt for at kunne holdes i skak. For fedtet hud er ofte lig med problemhud, hvilket tit kan relateres til en ubalance i kroppen. Derfor er det meget vigtigt, at du spiser rigtigt for at undgå urenheder.

Problematisk og/eller uren hud kan være kroppens måde at signalere, at en livsstilsændring er nødvendig. Når madvarer med et højt sukker indhold bliver fordøjet, fører det til et øget indhold af sukker i blodet, hvilket får kroppen til at producere høje niveauer af hormonet insulin. Et forhøjet insulin niveau skaber en ond spiral ved at danne et overskud af mandlige hormoner (testosteron), som får porerne i huden til at udskille talg i alt for store mængder. I slemme tilfælde kan dette tiltrække, accelerere og aktivere de akne-fremmende bakterier, og dermed danne grobund for den problematiske, kroniske betændelsestilstand akne.

Hvordan/hvorfor er GUA SHA godt mod urenheder?

Med gua sha massage stimulerer vi hudens lymfekredsløb, som er hudens indre dybderens. Lymfedrænagen udgør en vigtig del af vores gua sha behandlinger. Lymfedrænage er en ganske blid massageform.

Lymfe hedder på latin lympha, og betyder “klart vand”. Lymfevæsken er en klar væske, der bl.a. indeholder affaldsstoffer fra cellerne i kroppens væv. Den kan også indeholde fremmede organismer eller partikler som bakterier, virus osv. Lymfens hovedopgave er bl.a. at føre overskudsvæsken væk fra huden og rense kroppen for fremmede mikroorganismer og affaldsstoffer.

Når lymfevæsken kommer frem til lymfeknuderne (se nedenstående illustration) vil den her blive renset, det er derfor oplagt at kalde lymfeknuderne for vores rensningsanlæg. Når vi laver en lymfedrænage, arbejder vi altid langs lymfebanerne og i lymfesystemets retning. Det er altid med et fjerlet strøg og aldrig et tryk, da lymfebaner er små og ligger lige under huden. Trykker vi for hårdt på lymfebanerne, bremser vi lymfe flowet fremfor at aktivere det. 

Ved hjælp af lymfedrænagen kan vi stimulere lymfekredsløbet, og på den måde fjerne væskeansamlingerne og affaldsstoffer fra huden. Det betyder, at ved at stimulere lymfen kan vi hjælpe mange forskellige hudtilstande som bumser, appelsinhud / cellulite og rødme. 

Calmlish SCULPT Gua Sha® har den særlige lymfedrænage kant (side 4 - se nedenstående foto), som laver et lille vakuum, når den blidt trækkes over huden. Dette vakuum trækker blidt overskydende lymfevæske væk fra huden.

Husk at trække roligt, med et fjerlet tryk. Det er vigtigt, at du ikke presser for hårdt med Sculpt, for lymfebanerne ligger nemlig lige under overfladen på huden, så hvis trykket bliver for hårdt, blokerer du lymfevæsken frem for at dræne den. 

Du kan læse mere om Calmlish SCULPT Gua Sha® HER

 

← Ældre Nyere →