Bindevævets 6 sundhedsfaser

6 faser af fascia bindevæv cellulite appelsinhud

Vi er gået sammen med Caroline Fibæk om at lave det ultimative cellulite kursus. Forløb giver dig en holistisk og bæredygtig behandling af appelsinhud. Opskrifterne og teknikkerne, du finder heri, er gennemprøvet over de sidste 3 år, så vi ved, at de virker, og at du nok skal få resultater, så længe du gør en aktiv indsats.

Vil du teste om forløbet er relevant for dig og dit bindevæv, så tag et kigge på disse 6 sundhedsfaser af bindevævet og se hvor du befinder dig:

6 faser af stresset fascia

Fascia kan være påvirket i varierende grad - måske kan du genkende dig selv i en af disse 6 faser?

Faserne skal ses som en langsom forværringsproces - dvs, at symptomerne fra de foregående faser ofte opleves i de videre faser. Altså, når du læser om fase 4, så skal den forståes som en forværring af symptomerne fra fase 3.  


FASE 1: 

Her finder du det sunde fascia. Sundt fascia ses ofte hos atleter og folk, der træner meget (og korrekt). Fascia er sundt og smidigt, der er ikke restriktioner eller adhæsion. Der er ikke smerter, huden ser ung og sund ud og der er ikke strukturelle uregelmæssigheder. Ilt og næringsstoffer leveres til alle celler, fordi blodtilstrømningen fungerer perfekt. Fascia er smidig, hydreret og der ses ikke buler eller skævvridniger i hud og bindevævsstruktur. Kort sagt - din krop har det godt. Du døjer muligvis med lidt stivhed i skulder/nakke. Måske har din kiropraktor eller fysioterapeut bemærket en skævhed i bækkenet. 

Der ses små buler eller riller på baglår, men ikke egentlig cellulite, på nær måske én eller to type 1 buler. Cellulite kan vise sig som en (eller et par) stribe(r). 

FASE 2: 

Bindevævet er let påvirket, men ikke meget. Der ses måske et par "problemområder". Der er kun mindre restriktion af blodgennemstrømning. Der ses muligvis lidt væskeophobning efter øget aktivitet eller motion. 

Der er under normale omstændigheder ikke smerte, men mildt ubehag, hvis du presser sig selv. Strukturelle ændringer begynder så småt at ses, typisk som type 1 cellulite.


FASE 3:

Her ses cellulite. Det kan føles som om kroppen "strammer" - som om man har et lidt for lille "bodysuit" på. Følelsen kommer af nedsat blodgennemstrømning og væskeophobning. Ofte gør det ondt, når man rører specifikke områder på kroppen, fx ydersiden af låret. Kroppen er synlig asymmetrisk, der er strukturelle udfordringer. 

Du har måske periodisk hælspore (plantar fascitiis), spændingshovedpine, senebetændelse (tendinitis), smerter i knæ eller hævelse omkring knæene, muskelsmerter osv. Du får tendens til åreknuder og karsprængninger. Du er ofte meget øm eller får det lidt dårligt efter træning. Du føler dig stiv i kroppen.

Der ses typisk type 2 og 3 cellulite. 

 

FASE 4:

Her ses virkeligt et udfordret bindevæv. Udover symptomerne fra de foregående faser, oplever du her ofte smerte efter træning og generelt ubehag i kroppen, som kan føles for tung og stram. blodgennemstrømningen er nedsat og der ses væskeophobninger, åreknuder (sov, som fase 3).

Du har bulet cellulite, men der kan også ses striber. Der er adhæsion mellem fascia og led og muskler. Der kan være tendens til at tage på i vægt i et specifikt område (fx lår). Ofte ømme muskler. Der kan være områder, hvor hud og væv er mere eller mindre følelsesløst. I denne fase ses ofte skævheder i ryggen (skoliose, lordose, kyfose), træthed, ledsmerter, muskelspændinger og myoser og du tager regelmæssigt smertestillende for hovepine eller rygsmerte (med "regelmæssigt" mener jeg 1 eller flere gange om måneden).

Fascia hiver fat i muskelvæv og fedtvæv, og giver huden en "klumpet" struktur. Ofte ses den værste cellulite i denne fase, hvor der også er type 3 og 4 cellulite.
 

FASE 5:

Bindevævet påvirker din livskvalitet og motion er svært - måske har du helt opgivet, fordi det gør ondt eller du bliver for træt?

Fascia påvirker dine sener, så de føles som hårde strenge. Der er nedsat bevægelighed, nedsat smidighed. Du er muligvis blevet diagnosticeret med fx lupus, fibromyalgi eller kronisk træthedssyndrom. Der ses ofte kronisk migræne, senebetændelse, slimsæksbetændelse eller lign. Væskeophobninger eller særlige områder områder på kroppen, med kronisk hævelse - fx den famøse "3. balde", hævede ankler, hævede hænder mm. Blodgennemstrømning til visse væv i kroppen er kraftigt begrænset. Sovende følelse i arme eller ben, restless leg syndrome.

Huden bliver ofte mere bleg eller ser usund eller ligefrem "død" ud. Huden kan også synes ældre end din kronologiske alder.
Du er plaget af alle 4 typer cellulite, men ofte ser der ikke så slemt ud som fase 4.

FASE 6:

Du har prøvet alt. Uden held. 

Det føles som om kroppen er i en kompressionspose, som om den ikke rigtigt tilhører dig. Kroppen føles nogle steder følelsesløs, andre steder kronisk smerte. Du har opgivet træning og er træt helt ind i knoglerne.

Kroppen har kroniske smerter, er hævet og du har fået diagnose på fibromyalgi, kronisk træthedsyndrom, migræne, lipødem, kronisk inflammation, scleroderma eller lign. 

Alle 4 typer cellulitis ses kraftigt. 

 

Du kan læse mere om Cellulite kuren med Caroline her.

 

← Forrige Næste →