Cold Shower Hack

VEKSELBADNING ER DIN SIKRE VEJ TIL EN SMUK, FRISK OG STRÅLENDE HUD.

Bruger du din daglige bade-rutine korrekt, kan du faktisk opnå en terapeutisk virkning på din krop. De fleste af jer ved nok allerede, at varme bade virker afslappende og kan gøre dig lidt træt og søvnig. Kolde bade giver derimod energi, virker stimulerende og sammentrækkende. Fordelen ved at vekselbade med varmt og koldt vand, er, at det forbedre din cirkulation og fungere som en effektiv arterie-gymnastik.

Varmen opvarmer lymfesystemet og får blodet til at løbe ud til kroppens overflade, det giver yderligere bevægelse i lymfen og dermed dens evne til at transportere og udskille affaldsstoffer. Det åbner porerne, hvilket muliggør yderligere udskillelse gennem huden. Når kroppen afkøles igen, producerer kroppen en latent varme dybt indefra for at varme sig selv op og modvirke kulden udefra. Denne bevægelse af varme indefra og ud fremkalder øget energi til udskillelse. 

Udover at vekselbade stimulere kredsløb og lymfesystem, der på den måde hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer, har det også en god effekt på vores stofskifte, nervesystem og immunforsvar- der er afgørende for en stærk og sund hud.

SÅDAN GØR DU:

  • Vask dig på normal vis under den varme bruser (her kan du evt. også lave din Gua Sha massage).

  • Stil vandtemperaturen på køligt eller kold (alt efter, hvad du kan klare), og bliv under bruseren, indtil kroppen føles kold.

  • Sæt vandtemperaturen tilbage på varm eller meget varmt (igen alt efter dit personlige niveau), og bliv under bruseren, til kroppen igen føles varm.

  • Gentag processen 2 gange (3 gange i alt), idet du slutter af under den kolde bruser.

Du kan tage varme og kolde brusebade når som helst i dagens løb, men det er særligt gavnligt om morgen. Det sætter kroppen i gang med at gøre noget ved den stagnation, der har indfundet sig i løbet af natten.

Har du en meget lav kropsenergi, kan varme og kolde brusebade være uvurderlige, eftersom de kan forsyne kroppen med energi til at få gang i systemet og begynde at sætte den stagnerede energi i bevægelse.

Har du ikke mod på at få hele din krop under en kold bruser, eller dyppe dig i et iskoldt karbad, kan du starter med fødderne, og stadig opnå gode effekter.

Til et veksel fodbad skal du bruge 2 spande. Den ene skal være med varmt vand ca. 38 grader. Den anden spand fyldes med koldt vand ca. 15 grader, vandet skal gerne nå op midt på læggene. Først tages begge ben i det varme vand i 5 minutter, derefter over i det kolde i 10 sekunder. Gentages i alt 2 gange, husk at slut med koldt vand.

Efterfølgende stryges vandet af benene. fødderne tørres, lad benene være fugtige, tag derefter strømper på, og bevæg ben og fodled ved at gå, indtil kroppen gennemstrømmes af en behagelig varme. Afslut gerne behandlingen med at hvile dig i ca. ½ time, du kan med fordel gøre det inden sengetid, for en bedre og dybere søvn.

Veksel fodbadet er fra en Sebastian Kneipp opskrift.

NB: Det er vigtigt at huske på, at tolerancen over for temperatursvingninger varierer selvfølgelig fra person til person. Personer der er hypersensitive over for kulde, der har diabetes, svækket kredsløb, eller som har alvorlige hjerteproblemer, bør undgå kolde bade. Du bør heller ikke tage vekselbade når du er gravid.


God fornøjelse!

← Ældre Nyere →