Efterårets 3 bedste hjælpemidler til din hud

I overgangen fra sommer til efterår oplever de fleste af os, at vores hud bliver tør og dehydreret - især efter en sommer fyldt med masser sol og salt fra havet.

I denne blog fortæller vi om vores 3 foretrukne måder at hjælpe huden på til at gå fra sommer til efterår, samt hvordan du bruger den.

Sheasmør og balms

Lige så naturligt det er at tage en ekstra sweater på, når temperaturen falder, lige så naturligt er det tilsvarende at bruge hudpleje med “smør” på din hud - f.eks. sheasmør.

Sheasmørens egenskaber er blødgørende, nærende, antiinflammatoriske og hudreparerende - og den er fantastisk til at berolige, beskytte og reparere en stresset hudbarriere.

Hudbarrieren er en aktiv del af dit immun system og hjælper din hud med at forblive modstandsdygtig over for tørre pletter og andre udbrud, samt hjælper med at forsegle fugten, så din hud ikke tørrer ud.

Sheasmør indeholder phytosteroler, der ikke kun forbedrer hudens barriere, men også stimulerer mikrocirkulationen i huden. Denne kombination fremmer en naturlig sund glød og passer perfekt til Gua Sha massage for at holde huden fyldig, hydreret og glødende.

Sheasmør danner grundlaget for vores Gua Sha FaceBalm 01 samt colab facebalm - der sammen med kokom smør er med til at sikre 24 timers hydrering og reparation af hudbarrieren.

Begge balms indeholder også; 

  • squalane, der forbedrer hudens fugt, 
  • inca inchi olie, der afbalancerer huden med dets indhold af omega 3 og 6 
  • og ricinus olie, der styrker huden.

Begge ansigtsbalmer er velegnede til alle hudtyper, men vores co-lab facebalm med havtorn er ekstra god til følsomme/kombinerede/fedtet hudtyper. Du kan læse mere om vores balms HER.

For at give din hud ekstra beskyttelse mod kulde i efteråret og vinteren, kan du erstatte din normale fugtighedscreme med en facebalm. Brug den både morgen og aften som din normale fugtighedscreme for den mest optimale effekt. Læs mere om brug af facebalms i vores blog HER.

Forlæng din sommerglød med orange frugt og grønt

Orange og gul frugt samt grønt - især havtorne bær - indeholder carotenoider. Carotenoider er de gule og røde farvestoffer i planter. De hjælper med til at berolige og reparere irriteret, følsom og solskadet hud samt forbedre hudens pigmentering. 

100 g havtorn bær indeholder 

  • 695 mg C -vitamin
  • 60 mg carotenoider (som omdannes til vitamin A efter behov)
  • 180 mg E -vitamin
  • omega 7. Omega 7 er en fantastisk hjælper i kampen mod tør hud.  

Alle disse er “hud -essentielle” vitaminer og fedtsyrer, som styrker, bygger og beskytter huden mod for tidlig aldring og solskader. Det er derfor ikke underligt, at havtorn er en superfood når det gælder hudsygdomme som rødme, ødelagte blodkar og tør kløende hud.

Havtorne bær har en forfriskende syrlig og passionsfrugt agtig smag og er gode i smoothies og juice med gulerødder, ingefær og gurkemeje. Du kan købe dem på frost i de fleste supermarkeder.

Vores havtornolie er også fantastisk i hudpleje for at beskytte og reparere din hud udefra. Tilsæt 1 dråbe havtornolie til din fugtighedscreme/vores Facebalm 01, eller brug vores havtorn facebalm co-lab morgen og aften. NB. Husk at havtorn olie farver rigtig meget, så det er vigtigt at vaske hænder, og vente med at gå i seng, indtil olien er absorberet ind i huden.

Silica

Silica er et rigtig godt kosttilskud, når det kommer til tør og dehydreret hud. Det er vigtigt for vores hudceller a kunne  binde tilstrækkeligt med vand, og spiller derfor en afgørende rolle for hudens elasticitet og fugtighedsniveau i bindevævet. Silica kan faktisk binde sin egen vægt i vand 300 gange!

Silica sikrer, at bindevævet forbliver smidigt, hydreret og elastisk, hvilket er vigtigt for alt lige fra rynker til cellulite

Den nemmeste og billigste måde at få nok silica på er gennem kosttilskuddet diatoméjord. Her i Danmark kan du købe det som Spisekisel fra Naturdrogeriet eller en anden helsekost butik. Drik 1 spsk dagligt i et stort glas vand. Du kan begynde at se og mærke forskellen efter 1-3 måneder - alt afhængigt af din alder.

← Ældre Nyere →