Hvad er forskellen på gua sha massage og tørbørstning mod cellulite?

gua sha og tørbørstning mod cellulite hvad er bedst

Det er et spørgsmål vi ofte får og svaret er at forskellen faktisk er ret stor.

Cellulite er det famøse ord på de ophobninger af fedt og væske, vi typisk oplever på lår, baller og arme. Cellulitedepoterne består af en blanding af væske, fedt og affaldsstoffer bundet i fedtvævet og bindevævet. Mange vil sige at cellulite er et fedtproblem men sandheden er at det i højere grad er et bindevævsproblem.

Bindevævet er vores bløde skellet og et fin-spundet "fiskenet" der findes mellem, i og omkring huden og musklerne. Af forskellige årsager som hormonubalance, mangel på bevægelse, affaldsstoffer, slag, skader, ar, stillesiddende arbejde etc bliver bindevævsnettet svagt, stift, knudret eller storhullet, og så popper fedtdepoterne ud som buler, linjer eller "hytteosttekstur".

 

Sådan afhjælper tørbørstning cellulite

Tørstning kan hjælpe på cellulite ved at sætte gang i lymfesystemet, som er vores indre rensningsanlæg, og hjælper med at dræne overskydende væske. De blide strøg er desuden med til at hydrere bindevævet, så det bliver sundere og mere fleksibelt.
Tørbørstning hjælper dog ikke på udglatning af "bindevævsknuderne" som er skyld i bulerne, der skal der dybere massage til som gua sha massage.

 

Sådan afhjæler gua sha massage cellulite

Med gua sha massage er vi inde og arbejde i bindevævet for at frigøre spændinger, stagnering og opløse forknudringer i bindevævet. Du kan sammenligne gua sha'en med en kam, der udreder filtret hår. Overfør så det billede på bindevævet - det er det samme vi gør på lårbasserne med gua sha massagen.

Gua sha massage øger derudover blodgennemstrømingen, så huden næres med ilt, næring og spændstighedsmolekylerne kollagen og elastin.

Gua sha massagen kan med fordel afsluttes med en let lymfedrænage, og her kan du sagtens bruge din gua sha, hvis ikke du har en tørbørste.

 

← Ældre Nyere →