Lymfesystemet er din indbyggede "dybderens"

Lymfesystemet transporterer næringsstoffer i lymfevæsken ud til alle kroppens celler og væv, og tager affaldsstoffer med retur. Lymfesystemet består af en masse bittesmå kar, der gennemløber alle kropsområder og organer, og er derfor essentiel for den daglige afgiftnings- og fornyelsessproces.

Dårligt flow i lymfesystemet giver trist hud, da næringsstofferne ikke når hele vejen ud i de små blodkar, og afgiftningen heller ikke. Huden er det sidste organ til at modtage næring og væske. Husk på dette.

Symptomerne på et svagt lymfekredsløb er kolde hudområder - typisk hænder og fødder, spættet hud, grå, trist og livløs hud, hudproblemer, appelsinhud og væskeophobning.

Du kan påvirke lymfesystemet med gua sha massage, træning, trampolin-hop, åndedrætsøvelser, vekselbadning og tørbørstning. 

Korrekt lymfedrænage med gua sha

Lymfedrænage med en sodalit gua sha er en af vores yndlingsteknikker til forskellige hududfordringer som væskeophobning, bumser, rødme og tilstoppede porer. Der findes flere simple teknikker til lymfedrænage med en gua sha sten, dog er der en vigtig ting at huske. Nemlig at lymfedrænage kræver en fjerlet massage. Lymfebanerne ligger lige under huden og bruger du for hårdt tryk, så blokkerer du lymfevæsken fremfor at stimulere den. Tippet er at lægge gua sha'en helt fladt på huden og kun bruge gua sha'ens vægt til massagen, sådan at du ikke lægger ekstra tryk på massagestrøgene.

Videoen her giver dig en god guide til gua sha massage målrettet tilstoppet hud. Er du alligevel lidt i tvivl om teknikken til korrekt lymfedrænage, så overvej at komme med på vores online workshop i gua sha massage specifikt målrettet hudproblemer med fokus på lymfedrænage. Læs mere om workshoppen her.

← Ældre Nyere →