Sådan bruger du Body Gua Sha mod cellulite

Skrab din Cellulite Væk

ER DU SOM 90% AF OS ANDRE KVINDER, JA SÅ KENDER DU TIL DE SMÅ BULER PÅ LÅRENE.

Regelmæssig gua sha massage kan synligt hjælpe.

Har du ikke cellulite kan du stadig nyde godt af massagen. Det er altid nemmere at forebygge end at behandle cellulite. Ud over det, vil du opleve en bedre hudtone, fastere hud og større velvære i kroppen.

Når du begynder at frigøre spændinger og løsne op i fasciaknuder med gua sha redskabet øger du blodgennemstrømningen i huden, så flere næringsstoffer kommer frem til- og flere affalds-stoffer forlader huden. Det er med blodet, altså med øget blodgennemstrømning, at huden tilføres spændigshedsmolekylerne  kollagen og elastin, hvilket giver opstramning af slap hud og fastere hud over tid.

Derudover kan du også bruge body Gua Sha massagen, hvis du har spændte muskler og har brug for ekstra afslapning.

I vores nye bog giver dig en holistisk og bæredygtig behandling af appelsinhud. Opskrifterne og teknikkerne du finder deri er gennemprøvet over de sidste 3 år, så vi ved at de virker og at du nok skal få resultater, så længe du gør en aktiv indsats. 

"Jeg vil fortælle jer om min oplevelse af jeres Body gua sha, den købte jeg i foråret sidste år og fulgte flittigt jeres Cellulite bootcamp... wauw!!! Da de værste blå mærker havde lagt sig var det helt tydeligt at se forskel, aldrig har jeg haft så pæne lår :)" - Katrina

Holistisk behandling af cellulite

Dårlig kost, svag lymfe- og blodcirkulation, undertrykte følelser og uforløst vrede kan alt sammen bidrage til ophobninger af giftstoffer i bindevævet og stagneret energi, der giver cellulite og slap hud. Derfor er vi nødt til at arbejde holistisk for at fjerne årsagen til appelsinhuden. 

Gua sha teknikken alene kan uden tvivl reducere en stor del af appelsinhuden, men hvis du ikke ændre omstændighederne, der er skyld i appelsinhuden, så er du nødt til at lave gua sha teknikken regelmæssigt for at holde det væk. Vi har givet dig begge muligheder i bogen, nemlig redskaberne til at arbejde med årsagen samt gua sha teknikken til at reducere symptomet, så er det helt op til dig om du kun vælger en del eller går all in.

SHAPE Gua Sha crystallen mod cellulite

I bloggen i dag, lærer du hvordan du bruger vores SHAPE gua sha crystal mod cellulite. Vi har valgt rosakvarts til denne gua sha pga. dens healende og selvkærlige energi. Vi gør alt muligt for at "bekæmpe" områder af os selv, vi ikke synes er perfekte. Men det vi, og kroppen,  i virkeligheden har brug for er omsorg og selvkærlighed.

“Vores krystaller er nøje udvalgt for deres hudhelende egenskaber, vibrationer og energi.”

Start  ud med vores rosakvarts SHAPE Body Gua Sha, som har finere "takker" på den lange side, og brug den de første 2 måneder. De finere takker vil arbejde i de yderste lag fascia. Når du frigiver det yderste lag fascia, kan du få en masse bittesmå blå mærker. Når du ikke længere får dem, kan du gå videre med vores sodalit body gua sha, som har større "dubber", og derved arbejder på de dybere fascialag.

Tag cellulite testen først

TEST DIT BINDEVÆV                                                                             
  • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 0.5 cm hud uden at det gør ondt har du sundt bindevæv i det område.
  • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 1-2 cm og det føles som om der er små korn under huden har du cellulite type 1.
  • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 1-2 cm og det føles som en brændende fornemmelse, så har du cellulite type 2.
  • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 2+ cm og det er føles geleagtig/blødt har du cellulite type 3.
  • Hvis du næsten ikke kan løfte op i huden eller hvis du kun får fat i store hårde klumper har du cellulite type 4.

Cellulite Gua Sha Massage

SÅDAN LAVER DU GUA SHA MASSAGE MOD CELLULITE.

Trin 1

Smør din Detoxbalm på huden de steder hvor du har appelsinhud, og som du ønsker at arbejde på. Vi anbefaler du tager både underben, lår og bagdel i en behandling fremfor at dele det op. Men sørg for kun at smøre balm på det område du vil arbejde på først, da balmen ellers når at trænge ind i huden.

Trin 2

Tag dit Body Gua Sha redskab og brug siden med “dubber” til at skrabe op og ned i ca. 5 minutter for at løsne op i bindevævet og glatte bindevævsnettet ud, så fedtdepoter ikke popper igennem (hvilket er det du ser som appelsinhud). Du kan kører op og ned, fra side til side og skråt op og ned, men aldrig i cirkler. Fra en skala fra 1-10, hvor 10 virkelig gør ondt, skal du ligge på omkring 3-4. Dvs du arbejder i bindevævet lige under hudoverfladen.
Start gerne ud med vores Shape Body Gua Sha, som har finere dubber, og brug den de første 2 måneder. Herefter kan du brug den større Sodalit. 

Trin 3

Nu bruger du den buede flade på Gua Shaen til at skrabe med et fast tryk nedefra og op i lymfens retning. Du arbejder altid i samme retning som lymfen, derfor er det vigtigt du ikke skraber frem og tilbage men laver et langt skrab fra:

  • Underbenet og op til knæet. Og arbejder hele underbenet igennem først.
  • Over knæet og hele låret op ind til hofte/lyske/balder og arbejder hele låret igennem først.
  • Nederste del af bagdelen og op til maven/øverste hoftekam.
  • Ved at skrabe nedefra og op stimulerer du lymfen ligesom hvis du har prøvet at tørbørste. 
Trin 4

Skrab det samme sted 40-60 gange. Det skal være et fast tryk, men ikke nødvendigvis gøre ondt, selvom det gør det typisk, de steder hvor der er spændinger og stagnering. Det er vigtigt du bliver ved med at skrabe samme sted minimum 40 gange og gerne op til 60 før at behandlingen virker optimalt. Det er de gentagne skrab der skaber et vakuum under huden, som trækker affaldsstoffer op til overfladen fra bindevævet, så de kan blive udskilt.

Trin 5

Er der affaldsstoffer/spændinger/stagnering vil huden blive rød-spættet og måske endda blå, grøn, lilla eller sort.

Du kan opleve at detoxbalmen bliver farvet sort eller grå. Det er giftstoffer der trækkes ud af huden. Tør det væk med en serviet og smid det væk.

Når du er færdig med at skrabe slutter du af med at smøre områderne ind i et tyndt lag detoxbalm igen. Den sørger for at de blå mærker mindskes og heles hurtigere. De æteriske olier vil trænge ned i huden og støtte op om afgiftningen af affaldsstoffer og stimulere lymfen, kredsløbet og hudhelingen så din hud bliver blød, smidig og bulefri.

Det er vigtigt du drikker et stort glas vand efterfølgende og husker din daglige brændenælde infusion.

Du kan lave body gua sha dagligt indtil du er tilfreds med resultatet. Får du blå mærker, og det er derfor er for ømt at gøre det hver dag, så vent et par dage indtil de blå mærker er væk, før du gør det igen.

De fleste kan se forskel efter 3 gange, men det tager typisk 30 behandlinger at få appelsinhuden helt væk (hvis du samtidig husker de andre gode vaner fra dette forløb).

Tip: du får meget hurtigere resultater hvis du laver denne teknik på opvarmet hud. Den bedste metode er at lave gua sha i en sauna. Du kan også lave det efter et karbad med epsomsalt eller gør det i bruseren. En anden måde at varme huden op på er via træning, så fx. 20 hurtige englehop eller andet der får dig til at svede. Du kan også bruge et varmetæppe for at varme op, varmetæppet kan også holde det andet ben varmt mens du arbejder på det ene.

← Ældre Nyere →