Sådan renser du din hud i olie

Det er utroligt vigtigt for os, at lave vores skønhedsrutiner om til selvkærlige og nydelsesfulde ritualer. Denne søndag vil Maja gerne dele sit Slow Beauty afrensningsritual med dig.

Jeg renser aldrig min hud om morgenen, (da dette ikke er optimalt for min hudtype). Til gengæld går jeg aldrig i seng om aftenen uden at rense min hud - jeg elsker tanken om, at gøre huden lækker til natten.

Hvorfor jeg renser min hud i olie:

En korrekt olierens er for mig den mest optimale måde, man kan rense sin hud på. Lader du den rette olie sidde et par minutter og efterfølgende fjerner den med en varm vaskeklud, fjerner du både makeup, skidt og snavs, der sidder i dine porer i huden, helt uden at strippe din hudoverflade for fugt.

Når du udfører en olierens, er det en oplagt mulighed for at få afslappet dit nervesystem, øget blodcirkulationen og fjerne muskelspændinger, der er kommet i løbet af dagen. Ved at udføre nogle blide massagetag og dybe vejrtrækninger under din olierens, giver du din krop og hud de bedste forudsætninger for en optimal skønhedssøvn.

Sådan gør du:

  • Varm olien mellem hænderne og påfør den i hele ansigtet, hals og evt. decollete

  • Masser olien godt ind i huden med opadgående bevægelser

  • Lav store cirkler omkring øjet og gå længere og længere ind mod øjet, så cirklerne bliver mindre. Luk dine øjne og kør forsigtigt over dine øjenvipper, hvis du har noget øjenmakeup, du skal fjerne

  • Masser ekstra omkring næse og mund, så du opnår en god, rensende effekt i disse områder

  • Brug en varm vaskeklud og læg den over ansigtet. Her tager du 4 dybe vejrtrækninger, mens du blidt trykker vaskekluden ind mod huden med dine hænder. Tilsæt gerne et par dråber æterisk olie - jeg er vild med lavendel, da den passer til alle hudtyper og virker beroligende inden sengetid

  • Derefter renser du ansigtet grundigt med vaskekluden, så du renser olien af igen med alt det snavs, der måtte sidde i dine porer

  • Slut af med at massere de områder, hvor du har brug for lidt ekstra afslapning og kærlighed, fx er der mange, der har spændinger omkring kæbe, tindinger og øjne

  • Til sidst kan du påføre din favorit FaceBalm

Hvilken olie du skal vælge:

Det er altafgørende, at du vælger den rette olie til din hudtype, forskellige hudtyper har nemlig brug for forskellige olietyper. Har du for eksempel fedtet hud eller problemhud som bumser, acne, eksem eller rosacea, så har din hud andre oliebehov, end når den er i balance.

Har du hudproblemer mangler din hud linolsyre (LA), og så kan enkeltumættede fedtsyrer som oliesyre (der er hovedbestandelen af populære ansigtsolier som acai, argan, mandel, avocado og abrikos bl.a.) gøre din hud værre ved at øge hudens sebumproduktion, som bidrager til tilstoppede porer, fedtet hud og bumser.
Derfor er det en god ide at vælge olier med lavt indhold af oliesyre, hvis du har fedtet hud, acne, rosacea, bumser og tilstoppede porer, indtil hudproblemet er løst. Tilskud af hampefrø, hørfrø, fiskeolie og hjulkroneolie eller i kosten kan hjælpe med rette op på denne ubalance samt brug af LA-holdige olier i hudplejen.

LA-holdige olier er bl.a. hyben, inca inchi, jordbærkerneolie og kæmpenatlysolie, men der findes mange andre skønne olier til en ubalanceret hud.

De bedre "renseolier" til alle hudtyper er:
Jojobaolie - regulerer talgproduktionen
Solsikkeolie - rig på lecithin, som hjælper med at dybderense porerne
Ricinusolie - (maks. 10%) renser huden i dybden og mindsker tilstoppede porer

Renseolie til normal/tør hud:
Kokosolie - antibakteriel og kølende

Renseolie til sensitiv/fedtet hud:

Havtorneolie - antiinflammatorisk, dæmper rødme og føles "tør" frem for fedtet på huden.
Rigtig god fornøjelse!

 

← Ældre Nyere →