Derfor får du hurtigt pænere hud af gua sha massage

Som holistiske hudterapeuter arbejder vi med hudens egne fysiologiske processer for dybderens, reparation og fornyelse. Når vi udfører en korrekt gua sha massage er vi inde og aktivere 3 systemer som har altafgørende betydning for hudens sundhed, nemlig nervesystemet, kredsløbet og lymfesystemet.

Nervesystemet er det allervigtigste system når vi skal reparere huden. Vi kan nemlig ikke være i en tilstand af kamp/flugt og samtidig forny huden. Derfor er aktivering af det beroligende parasympatiske nervesystem et must for sund hud. En af genvejene til et afslappet nervesystem er berøring, og koppen skelner ikke om berøring kommer fra andre eller selvmassage. Det er derfor du bliver så afslappet af at lave gua sha massage, og det behøver ikke tage mere end 5-10 min for at få den parasympatiske respons vores stressede hud craver.

Kredsløbet eller blodcirkulationen er det system, der sørger for at bringe næring og ilt til huden. En sund hud kræver et konstant flow af væske, blod og lymfevæske. Blokkeres dette flow af forskellige årsager, som fx. mangel på bevægelse af ansigtsmusklerne (som ved botox), ar eller blot stress, som også reducerer væskeflowet, så er det der opstår symptomer i huden.  Daglig gua sha massage er med til at stimulere væskeflowet og tone ansigtsmusklerne, så der enten ikke opstår symptomer eller at symptomerne mindskes eller helt forsvinder på sigt.

Lymfesystemet er vores indre dybderens af huden. Har du symptomer som tilstoppede porer, uren hud, sensitiv/stresset hud eller væskeophobning så er det lymfesystemet, der skal boostes.
Lymfebanerne ligger lige under hudens overflade, derfor kræver stimulering af lymfeflowet fjerblid massage. Du kan se lymfebanerne som bittesmå haveslanger. Træder du på haveslangen så stopper du flowet af væske. Når vi laver gua sha massage slutter vi altid af med fjerblide strøg i lymfebanernes retning for at stimulere og dræne dette powerfulde men sensitive system.

Derudover arbejder vi med bindevævet, specielt det løse bindevæv, for at "lifte" og hydrere huden indefra.

← Ældre Nyere →