Er det sikkert at lave gua sha massage over filler og Botox?

Det er et spørgsmål vi ofte får, derfor har vi til denne blog allieret os med nogle gode hudeksperter, som til dagligt arbejder med gua sha behandlinger.

Inden vi kaster os ud i svarene, så først en ganske kort intro til hvad gua sha massage og botox egentlig gør ved vores hud.

Som holistiske hudterapeuter arbejder vi med hudens egne fysiologiske processer for dybderens, reparation og fornyelse. Når vi udfører en korrekt gua sha massage er vi inde og aktivere 4 systemer som har altafgørende betydning for hudens sundhed, nemlig nervesystemet, bindevævet, kredsløbet og lymfesystemet.

Nervesystemet er det allervigtigste system når vi skal reparere huden. Vi kan nemlig ikke være i en tilstand af kamp/flugt og samtidig forny huden, derfor er aktivering af det beroligende parasympatiske nervesystem et must for sund hud.

En af genvejene til et afslappet nervesystem er berøring og koppen skelner altså ikke om berøring kommer fra andre eller os selv. Det er derfor du bliver så afslappet af at lave gua sha massage, og det behøver ikke tage mere end 5-10 min. at få denne beroligende effekt. 

Derudover arbejder vi med bindevævet for at "lifte" og hydrere huden indefra.

Den øgede blodgennemstrømning, som gua sha massagen skaber, bringer næringsstoffer til huden hvilket bl.a. er med til at booste hudfornyelsen.

Gua sha massage afsluttes altid med en blid lymfedrænage som renser huden indefra. Vi kan se lymfevæsken som en indre dybderens.

 

Hvad gør Botox egentlig ved vores hud?

Botulinumtoksin er et protein og en neurotoxin, som dannes af bakterien Clostridium botulinum og kan føre til den dødelige sygdom botulisme / pølseforgiftning. Til trods for at det er giftigt, bliver det brugt i meget små doser til at behandle muskelspasmer både for medicinskw problemer og til kosmetiske formål. Toksinet Botox hæmmer frigørelsen af neurotransmitter acetylkolin, som er ansvarlig for at muskelfibre trækker sig sammen. Ved at indsprøjte en meget lille dosis botulinumtoksin i en overaktiv muskel, kan musklen “lammes” i en periode på 4 til 6 måneder.

Desværre vil gentagne injektioner med Botox gøre musklen svag på sigt, fordi den ikke er i brug, og nogle kan endda opleve at huden bliver tyndere.

 

Er det sikkert at udføre gua sha massage hvis du har fået Botox?

“Det er efter min overbevisning sikkert at udføre gua sha massage over filler og botox. Fillere kan blive hårde og har godt af regelmæssig massage.
Ansigtet kan miste vigtig mimik ved Botox, og derfor er det både effektivt og godt med vævsstimulering, som passiv motion for de hæmmede områder.” 
- Laura Bonné fra Amazing Space.


Cecily Braden, førende gua sha underviser fra USA er af den overbevisning at hun klart foretrækker at arbejde med hud, der ikke er blevet injiceret med Botox. Af den simple grund, at hun ser langt større resultater med gua sha massagen, hvis alle ansigtsmuskler fungerer som de skal. Dog mener hun ikke det er skadeligt at lave gua sha over Botox, tvært i mod er det vigtigt manuelt at skabe flow i hud, bindevæv og muskler på områder med svækket bevægeevne.
Cecily anbefaler ikke gua sha massage over filler, da det vil få filler til at forsvinde hurtigere pga. den øgede blodcirkulation til området.

← Ældre Nyere →