Fordelene ved facebalms (og hvorfor du bør undgå vand i din hudpleje)

Facebalms er fastcremede ansigtsolier med ekstra beskyttelsesfaktor, som kommer fra de hudglade butters sheabutter og kokom butter.

Butters er faste fedtstoffer som beskytter huden mod fugttab og reparerer hudbarrieren. Butters giver balms den perfekte tekstur, der er fast i krukken men smelter ind i huden ved første kontakt. 

Da balmsene kun laves med olier og butters og ikke voks trænger de hurtigt ned i huden og tilstopper ikke porerne. I vores bog Honest Beauty Talks Vol 1 finder du opskriften på vores 5 favoritbalms du let kan lave selv.

En af de helt store fordele ved facebalms er at du slipper for konservering i din hudpleje. Nyere research tyder på at konveringsmidlerne i hudpleje laver ubalance i hudens naturlige beskyttende mikroflora, hvilket gør huden mere sårbar overfor angreb fra bakterier etc.

Hvad er konservering egentlig?

Et konserveringsmiddel er et naturligt eller syntetisk stof der tilføjes et hudplejeprodukt for at forebygge væksten af mikroorganismer i produktet og derved ødelæggelse af produktet.

Mange naturlige hudplejefremstillere vil helst undgå konservering fordi:

  • De er for det meste giftige (hvilket de skal være for at hindre mikroorganismer i at brede sig).
  • De har måske sundhedsmæssige konsekvenser (hormonforstyrende).
  • Konserveringsmidler dræber måske den sunde og nødvendige mikroflora på huden. Dette er et område som der forskes meget i lige nu, og det bliver spændende at se hvad fremtiden viser på denne front.

Det er dog virkelig vigtigt at understrege at konservering er tilføjet for et formål - for at beskytte dig mod bakterier, svamp og mug. Uden konservering af produkter der indeholder vand, har du en høj infektionsrisiko ved brug af produkterne.
Derfor er det en fordel at bruge produkter som olier og facebalms, så du helt slipper for vand i dit produkt.

Kilder:

Effects of Cosmetics and Their Preservatives on the Growth and Composition of Human Skin Microbiota

Preservation and Skin microflora - A conflict? (NB denne præsentation er lavet af et firma der sælger det konserveringsmiddel, der anbefales heri, så hav det i baghovedet, men stadig nyttig info)

← Ældre Nyere →