Gua sha facial

Hvad er Gua Sha Facial?

GUA SHA ER ET TRADITIONELT KINESISK HEALINGSREDSKAB, DER ER BLEVET BRUGT I FLERE TUSINDE ÅR. GUA SHA ER I DAG EN AF DE MEST POPULÆRE, NATURLIGE ANSIGTSBEHANDLINGER I ASIEN OG ER VED AT BLIVE EN RIGTIG ROCKSTAR I SKØNHEDSBRANCHEN OVER HELE VERDEN. DET ER IKKE UDEN GRUND, DA LISTEN OVER EFFEKTER VED REGELMÆSSIG GUA SHA MASSAGE VIRKELIG ER ET FORSØG VÆRD.


EN DAGLIG GUA SHA MASSAGE KAN HJÆLPE TIL:

 • Forbedrer blodcirkulationen

 • Giver fornyet glød i huden

 • Cellerne bliver aktiveret, og ansigtet genvinder elasticitet

 • Reducerer rynker

 • Gør porerne mindre

 • Fremmer hudens smidighed

 • Fjerner/mindsker mørke rande og poser under øjnene

 • Forbedrer muskeltonus og opløfter ansigtshuden

 • Giver en mere ensartet hudtone

 • Fjerner stagneret lymfe og giftstoffer

 • Giver huden et sundt og yngre udseende
   

KINESISK FOLKEMEDICIN

Gua Sha er en tusind år gammel teknik, hvor man skraber på huden for at fjerne gift- og affaldsstoffer, spændinger og smerter. Gua Sha stammer fra Kina, er en væsentlig del af Traditionel Chinese Medicine og bruges som folkemedicin i mange kinesiske hjem.

Gua betyder ”at skrabe”, og Sha betyder ”røde pletter/rødmen”. Det er en særdeles effektiv behandling, som giver øjeblikkelig effekt. Redskaberne, man anvender til at skrabe med, er specielle Gua Sha redskaber, som er lavet af f.eks. horn eller jadesten.
 

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?

Princippet bag teknikken er, at du gentagne gange skraber på et oliesmurt hudområde med et Gua Sha redskab. Man skraber i en bestemt retning, og man kan anvende akupunkturpunkter og meridianbaner.

I vores Gua Sha facial fjerner vi spændinger, stagneret energi og giftstoffer og dræner det ud til vores lymfeknuder.

Gua Sha virker ved at fremme den vitale energi ”Qi”, stimulerer blodcirkulationen samt fjerner stagneret blod og ophobninger. Når et område behandles ved gentagne ”skrab”, opstår der et vakuum, som gør, at toksisk væske trækkes ud til huden fra kroppens underliggende væv.

Denne toksiske væske ses som ”Sha” eller de røde pletter, som ses på huden efter en behandling. Jo mørkere pletterne er, jo mere gammelt, stagneret blod har der været ved det område. Når vi arbejder i ansigtet, trykker vi ikke så hårdt, da huden er mere sensitiv, så rødmen forsvinder hurtigt igen.

Lettelsen af muskelspændinger mærkes i de fleste tilfælde øjeblikkeligt. Uddrivelsen af Sha betyder bogstaveligt at trække ”stagnationen” indefra og ud til overfladen og dermed væk fra kroppen.

Efter behandling anbefales det, at du undgår blæst/vind, kulde og direkte sol indtil Sha forsvinder. Det anbefales også at drikke rigeligt vand og spise moderat og let fordøjelig mad.
 

BRUG EN FACEBALM NÅR DU LAVER GUA SHA

Vi anvender altid en facebalm, der passer til vores hudtype. Det er vigtigt, du har et produkt på huden, inden du begynder at skrabe med dit Gua Sha redskab, så du ikke laver skade på huden. Din Gua Sha Facial er også perfekt til at få dine produkter til at blive optaget bedre i huden. Når der bliver sat gang i blodcirkulation, kan der også bedre komme næring til de små blodkar.
 

DET BEDSTE TIDSPUNKT AT UDFØRE GUA SHA FACIAL

En “mini” Gua Sha massage inden sengetid er lige prikken over i’et på vores daglige skønhedsrutine. Efter vi har smurt vores natbalm med naturlige virkestoffer og duften af aroma i ansigtet, bruger vi vores Gua sha til at massere produktet ind. På den måde penetrerer produktet dybt ind i huden, samtidig med at man fjerner de muskelspændinger, der er kommet i løbet af dagen.
 

KOM GODT I GANG MED GUA SHA FACIAL

Følg anvisningen på vores video. Brug derefter et spejl, så du er sikker på, du udfører det korrekt. Skrab lidt længere de steder, du mærker spændinger, og hvor dine problemområder er. Denne teknik er super nem at lære, når du bliver øvet, kan du til sidst gøre det uden video og spejl, så du kan tage din Gua Sha med dig overalt.

Du kan se alle vores videoguides på vores youtubekanal

← Ældre Nyere →