Sådan er din hud styret af dine hormoner

Arbejder du med eller mod din hud?

Vi kan have en tendens til at se normale hudforandringer som problemer der skal løses, og så kan vi hurtigt komme på fuldtidsarbejde, for huden følger en cyklus, som gør at den forandrer udseende hele tiden. Vi kan gøre meget for at holde huden sund, men nogle ting er uden for vores kontrol. Huden følger en daglig rytme og en månedscyklus hvor den går igennem forskellige faser, der ændrer dens udseende. Hvis du kender til faserne har du mulighed for at vælge produkter og behandlinger, der arbejder med hudens naturlige cyklus og dermed opnå bedre resultater.

Huden hos kvinder ændrer sig med den naturlige 28 dages hormonelle cyklus. 

Når du ved hvornår og hvordan den ændrer sig, kan du altid være 3 skridt foran og på den måde få det meste ud af din hudpleje.

DAGENE 5-10 - TENDENS TIL TØR HUD

Huden vil typisk være mere tør i begyndelsen af cyklus med tendens til skallende hud. Drik masser af vand, urtete, grøntsagsjuice og øg indholdet af lecithin og sunde fedtstoffer (god oliven olie, avocado, nordic naturals omega 3, hørfrø olie, hampefrø og olie og kokosolie) for at balancere huden.

Gua sha tip - Brug Calmlish's lyserøde rosakvarts eller klare bjergkrystal sammen med enten Selvkærligheds balmen eller Klarheds balmen i denne periode.
 

DAGENE 11-21 - OPTIMAL/NORMAL HUD

Huden er sundest mellem dag 11-21, hvis du er i hormonel balance. Hvis du har problemer med PMS kan du have forhøjet stress hormon som får huden til at producere mere olie, som kan forværre inflammatoriske hudtilstande som acne, bumser og rosacea. Dyrk kundalini yoga, meditation, lange gåture i naturen eller gør det der for dig til at slappe allermest af. En afstressende aromaserum (Violet Mildheds balm er perfekt her) med tilhørende ansigtsmassage kan være lige netop det, der skal til for at øge produktionen af lykkehormon.

Gua sha tip - Brug Calmlish's violette ametyst gua sha redskab i denne periode sammen med Mildheds balmen.


DAGENE 22-4 - FEDTET HUD MED TENDENS TIL BUMSER

Huden er mest problematisk i perioden fra dag 22-4. Den er mere fedtet og der er større tendens til acne, mørke rande under øjnene og allergiske hudreaktioner. Drik 1 liter brændenælde te dagligt i disse dage, og få gang i svedproduktionen med træning, bad, sauna, ansigtsdamp, lermasker etc for at rense huden.

Gua sha tip - Brug Callish's blå sodalit eller grønne aventurin gua sha redskab i denne periode sammen med enten Tillids eller Friheds balmen.

Du finder hele vores udvalg på www.calmlish.dk

 

← Ældre Nyere →