Gua sha massage mod surmunds-furerne

Anette fra Beautyspace har lavet en grundig og naturlig guide til surmundsfurerne, du ved godt de furer der går fra næsen og ned til hagen, og de nedadgående mundviger.

I denne guide anbefaler Anette bla. gua sha massage:

"Med en gua sha laver du en kontrolleret mini-inflammation, som gør vævet en smule mere plump, fordi blodtilstrømning og iltningen af blodet øges (brug den i opadgående bevægelser på surmunden de dage, hvor du ikke bruger nålerulle, hvis du bruger nålerulle). Du kan bruge den morgen eller aften."

I vores bog har vi lavet en gua sha massage netop til mundområdet, som vi gerne vil dele med dig her. (Husk at du får vores bog som ebog og hele vores bibliotek af videoer og facegym øvelser med, når du køber en gua sha hos os).

Vi anbefaler du bruger en Flow Gua Sha “fisk” eller Glow gua shaen til denne massage, da du med fordel kan afslutte massagen med at køre den takkede ende over, på og under læberne for at stimulere blodgennemstrømmen og give en midlertidig men synlig “plumping” effekt. Til dette formål vil vi faktisk anbefale du vælger en 2. sorterings Glow gua sha, da den grovere struktur i krystallen vil give mere friktion som er en stor fordel ved denne massage til munden og læberne.

SÅDAN LAVER GUA SHA MASSAGE AF MUND OG LÆBER

TRIN 1

Start med at skrabe frem og tilbage med Gua Sha hovedet på “tjek ind” punktet i begge sider.

TRIN 2

Stimulér “body/mind” punktet over læben med den ene halespids på Gua Sha’en. Kør frem og tilbage, op og ned og i cirkler på punktet.

TRIN 3

Stimulér “flow” punktet under læben med den ene halespids på Gua Sha’en. Kør frem og tilbage, op og ned og i cirkler på punktet.

TRIN 4

Start i den ene side og skrab med Gua Sha hovedet ud langs den øverste læbekant til mundvigen med medium tryk 10-20 gange. Stop gerne op der, hvor du mærker en spænding eller har en linje og skrab lidt ekstra frem og tilbage.

Gentag ved den nederste læbekant.

TRIN 5

Slut denne side af ansigtet af med at køre Gua Sha hovedet fra den nederste del af øret, og ned langs halsen med meget let tryk 3-5 gange for at dræne til lymfen.

TRIN 6

Du kan evt skrabe direkte på læberne for at sætte gang i blodcirkulationen og give en “plump” effekt.

TRIN 7

Gentag trin 4 og 5 på modsatte side.

EKSTRA LIR


 • Plej dine læber med en god balm, men undgå læbepomade med mineralske olier. Det kan udtørrer dine læber og gør dig afhængig af læbepomaden.

 • Beskyt dine læber mod sol, vind og frost.

 • Undgå rygning og for meget brug af sugerør.


 • Lav en honningmaske på læberne et par gange om ugen. Lad honningen side i min. 10 minutter.
 Det blødgører og heler sprukne læber.

VORES FAVORIT FACE FITNESS ØVELSER TIL MUND OG LÆBER

 SMILE SMOOTHER

Gem dine tænder bag læberne og form et lille “O” med munden. 

 • Mens du strammer op i læberne smiler du så bredt du kan mens du stadig dækker tænderne. Skift mellem “O” formen og smile bredt et par gange. 

 • Hold smilet og placer din pegefinger på hagen, mens du langsomt bøjer hovedet bagover åbner og lukker du munden mens du stadig holder smileformen. 

 • Bevæg hovedet langsomt frem og tilbage mens du åbner og lukker munden tre gange. 

 • Forestil dig du nærmest skal fylde din undermund op med noget, sådan at du lave en “scooping” bevægelse. 

 • Slut af med at tage en dyb indånding og giv slip.

Øvelsen træner underansigtets muskler som reducerer linjer rundt om munden samt linjen fra næsefløjen og ned mod hagen og opstrammer kinderne.

LIP PLUMPER


Kig op mod loftet mens du laver 10 kys med kysselyde.   

 • Du må meget gerne overdrive. 

 • Tag nu en dyb indånding, mens du puster langsomt ud puster du et kys. 

 • Gør dette 3 gange. 

 • Denne øvelse giver fylde til dine læber og opstrammer kæbepartiet og halsen.

Denne øvelse giver fylde til dine læber og opstrammer kæbepartiet og halsen.

Husk korrekt vejrtrækning - Første step til god succes med Face fitness øvelser er dit åndedræt. Dybe vejrtrækninger, giver bedre blodcirkulation, som resultere i mere ilt og næring til ansigtet og hele kroppen. Et opmærksomt åndedræt kan også hjælpe med at fjerne spændinger fra musklerne i både ansigt og krop.

← Ældre Nyere →