Holistic Beauty - derfor arbejder vi med det

Vi drømmer om en verden, hvor skønhed udspringer fra nydelse og velvære. En verden, hvor det er skønhed at have selvværd og kærlighed til sig selv. En verden, hvor vi lærer at lytte til vores krop, nære og opløfte den. Lige nu føler vi, at vi lever i en verden, hvor skønheden har mistet sin ægthed, og ærlighed er noget, man skal lede længe efter.

Vi lever i en verden af manipulerede modeller og med filter på vores hverdag. Dette ender ud i, at vi får et falsk syn på skønhed og mister os selv i kampen om at ligne noget, der ikke er virkeligt.


SKØNHED ER SELVPRIORITERING

Vi har skabt Calmlish i håb om, at vi sammen kan vende vores syn på skønhed, så vi kan leve i en verden, hvor skønhed skaber kærlighed og nydelse frem for stress, frygt og skam.

En Holistisk tilgang til skønhed er for os altafgørende, og det handler om at skabe et sundt skønhedsfundament for os selv. Inderst inde ved vi jo godt allesammen, at det ikke hjælper at putte glimmer på en lort - den lugter stadig. Hvis din krop er i en konstant stresstilstand, kan den ikke regenerere sig, forny din hud eller give dig energi og overskud.


ÅRSAGSBEHANDLING FREMFOR CONCEALER

Det, vi har lært i vores arbejde som henholdsvis kosmetolog og holistisk hudterapeut igennem de sidste 10 år, er, at det er utroligt hårdt arbejde at symptombehandle, og det giver aldrig rigtigt et helt tilfredsstillende resultat. Løsningen er, at vi bliver nødt til at lægge lidt energi i det, vi gør, de produkter vi bruger, den måde vi bruger dem på, OG gå ind og finde årsagen til “problemet” for at undgå, det ikke opstår igen. Vi er meget kede af at skulle afsløre, at vi desværre ikke finder løsningen i en creme eller et hurtigt quick fix. Vi er kommet frem til, at vi opnår de bedste resultater ved at have et stærkt nervesystem, afbalancerede hormoner, en sund kost, et positivt sind og en masse livsnødvendig selvkærlighed.

HOLISTISK SKØNHED

I samfundet i dag, hvor stress er blevet en stor del af vores hverdag, ser vi et stort behov for at skabe ritualer, der hjælper kroppen tilbage i balance.

HVAD ER  STRESS?

Oplevelsen af stress opstår, når de krav, der stilles til os, overskrider vores (opfattede) evne til at håndtere dem. Stress kan defineres som ændringer i vores tanker, følelser og fysik som følge af vores respons på de krav, der stilles af os, eller vi stiller til os selv. Det er selvfølgelig vigtigt at nævne, at stress i sig selv ikke er en dårlig ting. Det er en livsnødvendighed for at overleve, og hjælper os med at finde balancen mellem handling og væren. Problemet opstår, når stress bliver kronisk, og vi enten ender i en tilstand af sympatisk dominans eller endnu værre parasympatisk dominans.

SÅDAN PÅVIRKER STRESS DIN HUD, KROP OG CELLER

  • Når du er i en tilstand af stress, ryger al  energien til beskyttelse af dine vitale organer.
  • Blodkarrene trækker sig sammen.
  • Blodgennemstrømning i de små blodkar i huden svækkes.
  • Der kommer ikke nok næring til huden og nok affaldsstoffer væk fra huden.
  • Der opstår inflammation, som nedbryder kollagen og bindevæv og får cellerne til at "karamellisere" (glycation).
  • Det resulterer i slapt og stift væv, der ikke kan holde på fugten.
     

Du har måske oplevet dette; din hud går amok i perioder, hvor du har alt for travlt, har alt for meget at tænke på, eller bare på ingen måde er i flow. Det kan vise sig i huden som inflammation, tørhed, urenheder, rødme osv.

Når det sympatiske nervesystem trigges, sættes kroppen i beredskab med en masse fysiologiske ændringer til følge, som bl.a. påvirker muskelstyrken, immunforsvaret og kredsløbet.

Det parasympatiske nervesystem derimod virker beroligende på kamp-/flugtmekanismen, sætter gang i fordøjelsen og derved vedligeholdelse og opbygning af kroppen. Når huden reagerer med symptomer, er det altså ikke fordi, den “fejler” noget.

Huden reagerer, som den biologisk er programmet til, nemlig at reagere på noget, der er off. Huden prøver skabe kontakt med dig gennem symptomer ved at vise dig et spejlbillede, at noget ikke helt er, som det skal være.

Din opgave er nu at tage ansvar for din hud og lytte til, hvad din krop fortæller dig. Vi lover dig, at hvis du virkelig begynder at lytte til din krop, kan du skabe intet mindre end mirakler for den og for dig.


FÅ DE FØRSTE KAPITLER AF VORES HOLISTIC BEAUTY & GUA SHA BOG HONEST BEAUYT TALKS VOL 1 GRATIS HER

I vores bog har vi skrevet om bl.a. hudens cyklus, og hvordan du ved af afkode din huds reaktioner, kan lære at samarbejde MED din hud. 

← Ældre Nyere →