Sådan laver du nemt din egen Facebalm

Går du med tanken om at det ville være fedt, at du 100% vidste hvad dine hudplejeprodukter er lavet af? Elsker du at vælge naturlige og bæredygtige løsninger?

Vi giver dig her muligheden for, at give dine hudpleje produkter dit eget personlige touch. I denne blog får du opskriften på, hvordan du laver din egen naturlige Facebalm. Denne balmopskrift kan bruges af alle hudtyper inkl. den fedtede, sensitive og vise hud. 

Hvorfor bruge en Facebalm?

 • Facebalms er fastcremede ansigtsolier med ekstra beskyttelsesfaktor, som bl.a. kommer fra de hudglade butters som mangobutter, sheabutter og kokom butter.
 • Butters er faste fedtstoffer som beskytter huden mod fugttab og reparerer hudbarrieren. Butters giver balms den perfekte tekstur, der er fast i krukken, men smelter ind i huden ved første kontakt. 
 • Da balmsene kun laves med olier og butters og ikke voks trænger de hurtigt ned i huden og tilstopper ikke porerne.

Du skal bruge:

Sådan gør du

 • Start med at spritte din krukke og alle redskaber af for at fjerne bakterier.
   
 • Hvis du vil have den lyserødfarve i din balm, så starter du med at tage 20ml squalane og hælder i et lille glasbæger. Tilsæt 2 spsk alkanet rod og lad det trække, gerne over varmt vandbad i en time.
   
 • Med et kaffefilter eller endnu bedre stof tefilter siger du urten fra og hælder den rødfarvede squalane i et nyt rent bæger.
   
 • Afvej kokombutter og sheasmør i dit 50ml glasbæger og smelt over vandbad eller i en chokolade smelter til alt er helt smeltet. Sørg for ikke at varme blandingen for meget op, så skader du fedtsyrerne.
   
 • Tilsæt squlane og nok af din røde sqalane til du når 19ml og den lyserøde farve du ønsker. 
   
 • Tilsæt rosmarin co2 ekstrakt samt de æteriske olier og rør grundigt i 5 minutter.
   
 • Lav et vandbad i en lille skål med isterninger. Stil dit bæger med balmblanding i, hold godt fast, så det ikke vælter, og rør indtil blandingen bliver så tyk at du kan trække synlige streger i den med piskeriset. Farven vil gå fra gennemsigtig til mælkeagtig og teksturen vil blive tykkere. Hæld den på din 50ml glaskrukke inden den bliver for tyk.
   
 • Skru låget godt på og sæt den i køleskabet i 30 min indtil din balm er helt stivnet.
   
 • Den er nu klar til brug og behøver ikke at stå på køl. Din facebalm kan holde sig i ca. et år hvis du opbevarer den væk fra sollys.

Duftens magi

Nedenfor kan du se vores farvorit blanding, du kan enten vælge at følge opskriften ved at bruge dem alle, eller du kan vælge én eller to for at holde din balm simpel. De æteriske olier i denne blanding minder os om selvkærlighed og egenomsorg. Den dufter af feminin sødme og blødhed, der virker beroligende på både krop og sind.


LAVENDEL

Lavendelolie er en af de mest hudhelende og beroligende æteriske olier vi har. Duften beroligende blomstret med friske urtenoter. Vi elsker at bruge lavendel i vores aftensolierens og dryppe et par dråber på hovedpuden for ekstra dyb skønhedssøvn.
Vi bruger denne: http://www.aqua-oleum.co.uk/lavender-organic


ROSE

Rose dufter intest af sommersøde rosenblade med et hint af grønne spicy noter.
Rose bruges i aromaterapien for at hele sorg og tristhed men også som hjælp under pms. Den virker opløftende på humøret. Vi bruger rose i hudplejen for dens hudfornyende, hudhelende og antibakterielle egenskaber til både sensitiv hud, moden hud og hud med bumser og acne. Rose stimulerer mikrokredsløbet i huden og bruges derfor mod karsprængninger og rødme.
Vi bruger denne: http://www.aqua-oleum.co.uk/rose-otto


CACAO ABSOLUT

Cacao dufter af chokolade og giver en skøn blødhed og bund til aromaterapiblandinger. Cacao indeholder hudbeskyttende antioxidanter, derfor bruger vi den i blandinger mod for tidlig aldring af huden.
Vi bruger denne: https://www.anandaapothecary.com/cacao-absolute/  


YLANG YLANG

Ylang dufter eksotisk blomstret med noter af jasmin og kamfer. Duften er kompleks, tung og feminin og bruges i aromaterapien til at styrke kropsforbindelsen.
Vi bruger ylang ylang i hudpleje til dem med kombineret hud med tendens til bumser, da den balancerer talgproduktionen og virker antibakterielt.
Vi bruger denne: http://www.aqua-oleum.co.uk/ylang-extra

Se også alle vores olier til naturlighudpleje

← Ældre Nyere →