Skal gua sha massage gøre ondt før det virker?

shape obsidian calmlish gua sha nicehair

NEJ! Vi har en tendens til at tro at det skal gøre ondt før det gør godt, men sådan er det altså ikke med vores fintfølende bindevæv. Bindevævet er i dyb kontakt med vores nervesystem og fortæller hjernen med det samme så snart noget er ubehageligt, hvilket sætter en stressrespons igang med lokal stresshormon-produktion som følge. Og netop stress gør vores bindevæv stift og ufleksibelt - lige præcis det vi IKKE ønsker når vi vil have glat og bulefri hud.

Pointen med gua sha massage mod cellulite er at gøre bindevævet sundt, fleksibelt, glat og smidigt, så når vi laver gua sha massage for hårdt og stresser vævet, så virker det altså ikke særlig godt.

Fra en skala fra 1-10, hvor 10 gør virkelig ondt, skal smerten ligge på omkring 3-4 max. Det betyder, at du arbejder i bindevævet lige under hudoverfladen. Start blidt op, uden det gør for ondt, indtil du holder op med at få blå mærker. Herefter kan du trykke hårdere og gå dybere med massagen, da bindevævet er i en bedre tilstand. Hvis du arbejder på fastlåste områder med side 3 eller 4 på din Gua Sha, kan du ligge på omkring 4-6 på skalaen, men aldrig mere.

Du kan se et udvalg af vores Body Gua Sha'er lige her

 

← Ældre Nyere →