5 tips til pleje af vinterhuden

Bliver din hud tør i det kolde vintervejr? Vi giver dig 5 tips til, hvordan du plejer din hud i vinterkulden.

I overgangen fra efterår til vinter oplever de fleste af os, at huden forandrer sig og bliver sensitiv. Kombinationen af skiftet fra indendørs varme til udendørs kulde og vind kan give forandringer i huden lige fra tørhed til rødme og irritation.

I denne uges blog giver vi dig 5 måder til at hjælpe huden både ude og indefra, så den bedre kan klare at gå fra det ene temperaturskift til det andet.

UDEFRA

1. Vandfri hudpleje for at forebygge rødme og blodsprængninger

Efterhånden som temperaturen udenfor falder til omkring frysepunktet, er der behov for hudpleje som IKKE indeholder vand men til gengæld er fyldt med sheasmør.

Vand har en udtørrende virkning på huden i mere eller mindre grad, uanset om det er koldt eller varmt vand. Men hvis der er vand i din hudpleje, så vil det fryse til is på din hud og dermed give både rødme og blodsprængninger.

Begge vores Facebalms indeholder ingen vand. Du finder dem her

2. Sheasmør - en nærende og reparerende effekt på huden

Sheasmør har en blødgørende, nærende og anti-inflammatorisk og reparerende effekt huden. Den er fantastisk til at genopbygge den fine hudoverflade og giver et blødgørende lag af nærende og beskyttende pleje. Vores hudbarriere er en aktiv del af vores immunforsvar, så når vi sørger for at vores yderste hudlag godt beskyttet, har det samtidig effekt på vores immunforsvar, som hjælper med til at huden forbliver modstandsdygtig overfor udbrud og tørre pletter, samtidig med at det sørger for at forsegle fugten i huden, så den ikke tørrer ud.

Shea indeholder phytosteroler - en antioxidant - der ikke kun forbedrer hudens barrierefunktion, men også stimulerer mikrocirkulationen i huden. Disse 2 funktioner fremmer den naturlige glød i huden og gør sheasmør til en perfekt partner i forbindelse med gua sha massage, da den giver huden fylde og fugt og glød.

I vores Gua Sha Facebalm 01 samt Havtorn co-lab Facebalm udgør sheasmør og kokum hovedbestanddelen. Kombinationen af disse 2 virker blødgørende og styrkende for hudens elasticitet, samt beskytter huden mod fugttab, og reparerer hudbarrieren i op til 24 timer. Derudover indeholder begge balms også;

 • squalane, der forbedrer hudens fugt, 
 • inca inchi olie, der afbalancerer huden med dets indhold af omega 3 og 6 
 • og ricinus olie, der styrker huden.

  Begge ansigtsbalmer er velegnede til alle hudtyper, men vores co-lab facebalm med havtorn er ekstra god til følsomme/kombinerede/fedtet hudtyper. Du kan læse mere om vores balms HER.

  For at give din hud ekstra beskyttelse mod kulde i vinteren, kan du erstatte din normale fugtighedscreme med en facebalm. Brug den både morgen og aften som din normale fugtighedscreme for den mest optimale effekt. Læs mere om brug af facebalms i vores blog HER.

  INDEFRA

  3. Tilføj en spiseskefuld fedt til alle dine måltider igennem hele vinteren. 

  Det kan være;

  • Økologisk smør fra græsfodret kvæg
  • koldpresset kokosolie 
  • Omega 3 fra alger eller fisk

  Prøv f.eks. smør eller kokosolie i kaffen.

  NB! Vælg en alge- eller fiskeolie, som er testet fri for tungmetaller og med en lav TOTOX-værdi (harskning værdi)

  4. Indtag en spiseskefuld lecithin dagligt. 

  Lecithin er sunde fedtsyrer som indgår i alle levende cellemembraner og hjælper derfor med til at holde huden fugtet indefra. Lecithin kaldes også for fosfor cholin. Lecithin udvindes ofte af sojabønner, da de indeholder store mængder af fedtsyren.

  F.eks. kan du blende granuleret lecithin i dine smoothies, det giver en cremet struktur til drikken. En nem måde at bevare fugten indefra. 

  5. indtag anti inflammatoriske antioxidanter dagligt

  Anti inflammatoriske antioxidanter hjælper med til at beskytte cellemembranerne i forhold til oxidativt stress, der giver tørhed, sensitivitet og rynker i huden samt den der fornemmelse af at hverken cremer eller olier kan trænge ind og give fugt.

  Du tænker sikkert, at det lyder sundt og smager grimt, men faktisk, så smager netop disse antioxidanter ikke helt dårligt. Du finder dem i;

  • Matcha
  • Gurkemeje
  • Farverige bær
  • Bladgrønt (f.eks. Spinat)
  • Rooibos the
  • Spirulina (hvis du ikke kan lide smagen, kan du få dem i kapsler)

  Få dine daglige skinboosters ved at drikke matcha eller gurkemeje latte, 0,5-1 liter urtete, en håndfuld bær og bladgrønt. Nemt og lækkert. :)

  ← Ældre Nyere →